USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У селі під Луцьком батьки проти закриття садочка на позаплановий ремонт

14 Вересня 2018 18:38
Дитячий навчальний заклад у селі Піддубці Луцького району відвідують понад 50 дітей. Цього літа в садочку провели ремонт і вже з вересня він знову запрацював. Однак роботу припинили, оскільки з районного бюджету виділили кошти на ремонт даху. Через це батьківський колектив розділився: одні категорично проти заміни покрівлі, оскільки не мають з ким залишити дітей, а інші вважають, що поки є гроші потрібно «ловити» момент.

«В серпні цього року провели набір в наймолодшу групу і повідомили про завершення ремонту в ДНЗ, а відкриття планували на початок вересня. Тоді не було відомо коли надійдуть кошти на ремонт покрівлі. Сьогодні, 14 вересня, перетелефонували і повідомили, що із 17 числа садочок не працюватиме, бо будуть перекривати дах», - розповідає одна з мам дитини.

Жінка каже, що ніхто завчасно не повідомляв батькам, а просто поставили перед фактом. «Загалом понад 50 дітей просто позбавляють права ходити в садочок, фактично викидають, - бідкається жінка. - В мене особисто немає з ким залишити дитину і всі розуміють, що за тиждень дах у великому садочку завершити не встигнуть. Нам ніхто нічого не повідомляє, не збирають збори. За все літо на садочок не змогли виділити коштів. Коли ж прийшла пора дітям іти в садочок, то відразу його ж і закрили».

Натомість сільський голова Піддубцівської сільської ради Борис Горбатюк зазначив, що з районного бюджету отримали три мільйона гривень, за які в садочку планують перекрити дах і зробити фасадні роботи.

«Тільки зараз нам вдалося зробити проектно-кошторисну документацію. Хлопці швидко зроблять – постараються встигнути за 2-3 тижні», - пояснює сільський голова.

«Розумію батьків, однак і гіршого для садочка ніхто не бажає. Буде гарний фасад, гарний дах, садочок не маленький і матиме європейський вигляд. Раніше не могли розпочати роботу, бо були проблеми із виділенням коштів і виготовленням проекту», - зауважив Борис Горбатюк.

Чоловік зазначив, що роботу із заміною даху провести потрібно, оскільки дах протікає.

«Що в селі не робиш – все не так. Забагато демократії є, але ж треба ставати комусь і щось робити, а не ходити тільки коментувати. Нікому не вгодиш, а як ремонт в садочку завершиться, то всі залишаться задоволені», - додав сільський голова.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 15 Вересня 2018 09:12
Неправда! Тільки три мами активно кричать, що проти ремонту! Всі батьки за ремонт! А що, буде краще, якщо зимою під снігом дах звалиться? Садочку 40 років. І ще ні разу капітального ремонту не було. Тільки дурне і недалекоглядне може бути проти ремонту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus