USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США оприлюднили розшифровку розмови Клінтона і Єльцина про Путіна

31 Серпня 2018 08:29
У США президентська бібліотека імені Білла Клінтона опублікувала документи про російсько-американські відносини в 1990-х роках, серед яких стенограма розмови тодішніх президентів двох країн Бориса Єльцина і Білла Клінтона про кандидатуру Володимира Путіна на посаду нового глави РФ.

Згідно з опублікованими документами 8 вересня 1999 року Єльцин телефоном повідомив Клінтону про те, що вибрав своїм наступником Володимира Путіна, пише Новое время.

Під час розмови заявив, що йому "знадобилося багато часу, щоб подумати, хто може стати президентом Росії в 2000 році".

За словами Єльцина, на Путіна він "наткнувся", після чого вивчив його "біографію, інтереси, знайомих".

"Я зрозумів, що він - тверда людина, яка добре обізнана в різних питаннях в сфері його відповідальності. У той же час він ретельний і сильний, дуже товариський і легко може налагодити хороші відносини і контакти зі своїми партнерами. Я впевнений, що ви вважатимете його дуже кваліфікованим партнером. Я глибоко переконаний, що в 2000-му році він як кандидат отримає підтримку. Ми ведемо відповідну роботу", - сказав тоді Єльцин.

Потім під час особистої зустрічі 19 листопада того ж року на питання Клінтона, хто переможе на виборах президента РФ, Єльцин відповів: "Путін, звичайно. Він буде моїм наступником. Він демократ і знає Захід".

За його словами, Путін - "жорсткий, у нього є внутрішній стержень" і він "продовжить лінію Єльцина, орієнтовану на демократію і розширення контактів Росії".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мабуть Показати IP 31 Серпня 2018 09:37
тепер в труні перевертається через своє рішення.
1 до Мабуть Показати IP 31 Серпня 2018 12:42
Чому? Капітали клану Єльцина в безпеці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus