USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США розробили першого робота, який дихає, пітніє і тремтить

9 Червня 2023 00:21
Американська компанія Thermetrics розробила для використання дослідниками з Університету штату Арізона (ASU) робота, який може «дихати, потіти і тремтіти».

Про це повідомляє The Independent.

Апарат під назвою ANDI був створений, щоб допомогти дослідникам краще зрозуміти вплив екстремальних температур на людський організм.

«ANDI потіє, він виробляє тепло, тремтить, ходить і дихає. Ми намагаємося розвинути дуже добре розуміння того, як тепло впливає на організм людини, щоб можна було спроєктувати речі для вирішення цього питання», – сказав Конрад Рикачевський, головний дослідник цього проєкту від ASU.

Зазначається, що деякі з десятка роботів, що можуть «потіти», вже створених дослідниками, використовуються компаніями для тестування одягу, однак ANDI є єдиним, кого можна задіяти на вулиці.

Це дозволяє дослідникам проводити експерименти в раніше неможливих умовах екстремальної спеки, а також вивчати вплив сонячної радіації.

«Терморегуляція хворого на діабет відрізняється від здорової людини. Тож ми можемо врахувати всі ці модифікації за допомогою наших індивідуальних моделей», – додав інший дослідник Анкіт Джоші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 9 Червня 2023 08:30
ТА ТУТ ТАКИХ МІЛЬЙОНИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus