USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У світі ціни на продукти досягли десятирічного максимуму: до чого готуватися українцям

30 Листопада 2021 13:25
Нові цінові рекорди. Цієї осені світові ціни на продукти досягли десятирічного максимуму. За даними Держстату, українці витрачають на продукти 40% своїх доходів, і ця цифра може збільшитися в грудні, напередодні новорічних свят.

Що здорожчає вже найближчим часом і чи варто закупитися продуктами наперед, аби зекономити, розповіли в ефірі «Сніданку з 1+1» 30 листопада.

Так, продавці передноворічного ажіотажу не очікують. У м’ясному відділі кажуть – через і так високі ціни покупців небагато. А купувати наперед сенсу немає.

Проте економіст Олег Пендзин іншої думки. Каже, що продукти дорожчають в усьому світі. Цьогоріч середня ціна на них зросла на третину. Тож останній місяць 2021 – не виняток. Перед Новим роком дорожчатиме практично все. У лідерах м’ясо та сало.

«Ціна на м’ясо вже росте. Сало виросло подивіться як – на 25%. Я думаю, що перед святами ми побачимо ще і подальше збільшення цін на свинину. А ще наступного місяця додадуть у ціні олія та молочна продукція. Оновить цінники й цукор», – зазначає експерт.

Читати ще: Новорічний стіл для українців здорожчає на 20%: на що доведеться розщедриться

За словами економіста, найменше коливання цін очікується на рибу та ікру. Їхня вартість здебільшого залежить від курсу долара. Тож, якщо він залишатиметься стабільним – морепродукти на новорічних столах будуть без завищених цін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Євросоюз Показати IP 30 Листопада 2021 14:39
А чого ж українська олія в Польщі коштує дешевше, як в Україні?????
Анонім до Євросоюз Показати IP 30 Листопада 2021 18:06
бо в поляків нижчий прожитковий мінімум ніж в Украіні.отож і продукти якісніші і дешевші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus