USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Торчинській громаді чекають на підприємливу молодь

10 Квітня 2021 07:29
У Луцькому районі знайшли спосіб залишити в Україні працьовиту молодь. Вирішили давати старт для створення власної справи та робочих місць.

Підприємливій молоді для розвитку бізнесу пропонують вільні комунальні приміщення в оренду за символічну гривню. Першими для найкращих бізнес-проєктів відчинили двері у Торчинській громаді, повідомляє телеканал «Аверс».

«Молодь каже: ми отримуємо диплом, а що далі? Що нас чекає? Тому ми не стали чекати, поки вони отримають диплом, а почали з тої концепції, що маємо створити перше робоче місце, – каже голова Луцької районної ради Олександр Омельчук. – Але молодь сама має створити це робоче місце з написанням бізнес-проєктів, співпраці з територіальними громадами. Показуємо всій країні, як можна завдяки молоді, з ініціативи, яка йде знизу, а не зверху, почати відкривати і знаходити для себе ті чи ті територіальні громади для інвестицій, для створення першого робочого місця».

За підтримки народних депутатів Ігоря Палиці та Вячеслава Рубльова громади Луцького району готові на такі амбітні плани. Комунальні приміщення надаватимуть молоді під найкращі бізнес-проєкти фактично безплатно. І вже обговорюють перші кроки.

За круглим столом зібралися у Торчині. Лише в цій громаді вільних приміщень, каже голова Юрій Кревський, набереться зо два десятки. Наприклад, приміщення колишньої Буянівської сільради. Усі комунікації та інфраструктура, як то кажуть, на лице. Будівля біля центральної траси на Володимир-Волинський та Устилуг. До Луцька – рукою подати.

Самі ж студенти від таких перспектив у захваті. Наприклад, студент IV курсу юридичного факультету ВНУ ім. Лесі Українки Богдан Литвінчук із друзями вже рік як організували власну мінісправу. Наносять принти на одяг та посуд. Щоправда, роблять це вдома. Окреме приміщення студентам не по кишені. І досі було лише мрією.

«На квартирі стоїть обладнання. З зароблених коштів хочемо купити ще обладнання і далі розвиватися, – каже хлопець. – Зрозуміло, що на квартирі завжди не будемо. Але я кажу: зняти офіс в Луцьку – це дорого. Тобто не факт, що воно відіб’ється, не факт, що це раціональні витрати. Дешевше їздити навіть сюди в Торчин. Або тут будуть люди, які це робитимуть».
Студенти кажуть: самотужки вже знайшли інвестора і для іншого підприємства з виробництва дитячих та спортивних майданчиків. Нині в процесі перемовин.

«Зазвичай у нас багато говорять, а мало роблять. У цьому проєкті, в цій ініціативі від народних депутатів і від депутатів, голови районної ради є сенс. Вони не тільки говорять, а й роблять, – додає голова студентського самоврядування ВНУ ім. Лесі Українки Олександр Шум. – Ми вже є тут, і ми вже ухвалюємо рішення, вже показуємо приміщення, які можемо надати під інвесторів нашим бізнесменам. Старт вже пішов. Я думаю, це не перший проєкт і не останній точно».

Як підсумовує голова Луцької райради Олександр Омельчук, багато років Україну руйнували, а тепер її потрібно відроджувати. Разом з малим та середнім бізнесом.

«Ми хочемо йти за принципом Польщі, як вони в 90-х роках робили такі невеличкі бізнес-проєкти, навіть у гаражах запускали виробництво, – каже він. – Але сьогодні ми бачимо надпотужну державу Польщу і беремо приклад з неї. Хочеться, щоб в майбутньому приклад брали з України».

Очількик райради зауважує: колективно і ретельно розглядатимуть усі пропозиції. Серед основних умов отримання приміщення – не лише наявність бізнес-проєкту. Усі новостворені підприємства реєструватимуть суто в місцевих громадах, аби й податки надходили до місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Да Показати IP 10 Квітня 2021 09:11
Наївно, смішно і страшно...
антон Показати IP 10 Квітня 2021 10:14
Я вас прошу не позорьтесь, чиновники скоро все прирівняють до бізнесу і пенсіонерів які від злиднів ідуть продавати продукти теж бізнесменами назвуть. Прінт на кружки роблять ото великі бізнесмени неможуть в луцьку зняти приміщіння дешеве, нащо ця лапша на вуха, є в Луцьку куча дешевих приміщень які пустують, це відео-пропаганда немає нічого спільного з бізнесом, покажіть статки керовніків торчинської отг краще, завод торчин продукт відомий по всій снг і не тільки а керовніки торчина неможуть нормальної дороги центральної зробити. Плачуться немає грошей в громаді, бізнесу немає, але щось у всіх хто керує громадою нерухомість в Луцьку діткам покупляли і живуть не бідують а в шоколаді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus