USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Зі згоди Гунчика для Волині купували вугілля з окупованих територій

20 Квітня 2018 16:23
Екс-голова Волинської ОДА Володимир Гунчик купував для бюджетних установ області вугілля на сході.

Про це розповів голова Нововолинської незалежної профспілки гірників України Сергій Макаров під час програми «На часі» в ефірі телеканалу «Аверс».

Як ідеться в сюжеті, вугілля з окупованих територій на Волинь привозили 2 роки тому, купували паливо не за державними розцінками, які є фіксованими для всіх шахт України, а за нижчими цінами у приватного підприємця. Тобто, гроші йшли не у державний бюджет, а чиюсь кишеню.



«Постало питання, щоб відправляти наше вугілля на опалення будівель комунальної сфери, тобто ті тепломережі, які потребують твердого палива. Володимир Петрович (Володимир Гунчик – екс-голова Волинської ОДА, - ВН) подзвонив до керівника одного з департаментів і запитав, скільки вугілля потрібно і за яку ціну ми купили. Так ось: при тодішній ціні приблизно 1500 гривень за тонну Волинська область купувала по 800 гривень за тонну. Це вугілля не було куплене в держави, воно було куплене в підприємця. Схема проста: підприємець поставив на певну державну шахту обладнання, яке мало коштувати в абсолютних одиницях мільйон гривень, а він поставив на 3 мільйона. Взяв за ці гроші вугілля і продав його за 800 гривень», - пояснив Сергій Макаров.

Зокрема, для Волині тоді було придбано 80 тисяч тонн вугілля, таку кількість могла б постачати шахта №9, що у Нововолинську. На сьогоднішній день саме стільки становить річний план.

За словами Сергій Макарова, зараз У Волинській області працює 600 шахтарів, ще кілька років тому робочих місць було вдвічі більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 20 Квітня 2018 16:29
Чиїм газом користуємось? Ото ж бо. То навіщо цю тему мусолити...
так до Лучанин Показати IP 20 Квітня 2018 16:41
Газом знаєм чиїм.не вашим савєтскім..
Волинянин Показати IP 20 Квітня 2018 22:22
Так за що наші хлопці гінуть?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus