USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Великій Британії можуть повністю заборонити рекламу шкідливої їжі в інтернеті

14 Листопада 2020 11:54
Велика Британія планує повністю заборонити всю рекламу нездорової їжі в інтернеті. Такі обмеження стосуватимуться занадто жирних та солоних продуктів, а також – з високим вмістом цукру.

Про це пише 24 канал.

Заборона має вплинути на рекламу в соціальних мережах, цифровий маркетинг та результати платного пошуку в гуглі.

Міністр охорони здоров’я Метт Хенкок заявив, що такі заходи мають на меті допомогти сім’ям у Великій Британії правильно обирати те, що вони їдять.

«Діти проводять більше часу в інтернеті. Батьки хочуть бути впевнені, що діти не зазнають впливу реклами, що висвітлює некорисну їжу і може вплинути на їхні життєві звички», – пояснив він.

Уряд встановив, що у 2019 діти віком до 16 років переглянули в інтернеті 15 мільярдів реклами нездорової їжі. Водночас 2 роки назад цей показник становив 700 мільйонів.

За даними досліджень, кожна третя дитина, яка закінчує початкову школу, має надлишкову вагу. Це стосується і понад двох третин дорослих у Великій Британії. Крім цього, зайва вага значно підвищує ризик важкого перебігу COVID-19 чи навіть смерті від недуги.

Реакція представників рекламної галузі

Фахівці з рекламної галузі назвали таку заборону суворою і невідповідною. Вони звернулися до влади з заявою від імені рекламної індустрії Великої Британії.

Зокрема, виконавчий директор Рекламної асоціації Стівен Вудфорд наголосив, що така політика завдасть значного удару по рекламі Великої Британії. І це є зовсім недоцільним, коли галузь страждає від впливу пандемії COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus