USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У Володимирі на території майбутнього укриття стартували масштабні археологічні дослідження

30 Березня 2023 22:39
У межах проєкту «Нове будівництво навчального корпусу та укриття ліцею імені Олександра Цинкаловського на вулиці 20 липня, 21, у місті Володимирі» розпочалася перша черга археологічних досліджень.

Про це повідомили в міській раді Володимира.

Дослідження проводять на замовлення ліцею. Роботи виконує ДП «Охоронна археологічна служба України» спільно із Волинським національним університетом імені Лесі Українки, ДІКЗ «Стародавній Володимир» та Спілкою археологів України.

За перший день роботи археологи зняли перший дерновий шар ґрунту й уже натрапили на цінні знахідки давньоруського часу з ХІ до ХІV століття – фрагменти прикрас, посуду тощо.

Як зазначає начальник Волинської археологічної експедиції, лауреат премії ім. О. Цинкаловського Віктор Баюк, ці роботи обіцяють стати наймасштабнішими археологічними дослідженнями княжого Володимира за всю історію.

«Роботи будемо вести якомога швидше, адже розуміємо усю відповідальність – будівельники найближчим часом мають розпочати зведення укриття, аби 1 вересня учні ліцею могли повернутись до навчання», – каже пан Віктор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus