USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У «Волиньобленерго» пояснили, чому повторюються адреси у графіках відключення світла

4 Грудня 2022 16:50
Волинянам пояснили, чому одна й та сама адреса дублюється в усіх часових проміжках у графіках стабілізаційних вимкнень.

Про це повідомили у ПрАТ «Волиньобленерго».

Це не помилка, а специфіка побудови електричних мереж, пояснили у компанії.

Згідно з нормативними документами у галузі будівництва та енергетики багатоповерхові будинки (9 поверхів та вище) мають два джерела живлення – основне та резервне, що можуть живити навіть різні під‘їзди одного будинку чи окремо ліфти.

В залежності від схеми енергозабезпечення основне та резервне джерело живлення (різні лінії) можуть вимикатись у різні години. Тоді будинок, що заживлений від них, потрапляє одразу у декілька часових проміжків на відключення. Однак, це не означає, що він буде знеструмлений цілодобово.

Читати ще: Не мер міста і не голова адміністрації: хто вимикає електрику споживачам і як це відбувається

Сьогодні «Волиньобленерго» у графіках намагається максимально дотримуватись періодичності вимкнень 4 год через 4 год, що дозволяє балансувати у межах доведених лімітів без тривалого знеструмлення споживачів.

Через таку особливість вимог до побудови мереж «Волиньобленерго» налагоджує співпрацю із кожним ОСББ та ЖЕКом для якнайшвидшого урахування у графіках стабілізаційних вимкнень специфіки внутрішньобудинкової мережі і живлення вашого будинку та під‘їздів.

Працівники «Волиньобленерго» роблять усе можливе і навіть більше, щоб відключення електроенергії були більш прогнозованими та меншої тривалості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
К.лучанин Показати IP 4 Грудня 2022 17:23
Та нехай відключають, але графік заявлений має бути дотриманий! Я без претензій до енергетиків. Їм треба бути більш комунікабельними з населенням і місцевою владою.
Одинзпацієнтів Показати IP 4 Грудня 2022 18:49
Не треба ля-ля, Конякіна відключали вночі вранці і ось у вечір теж, "резервна й основна" ви ще скажіть що ви не відключаєте взагалі.
Бомж Показати IP 4 Грудня 2022 19:05
Ну да, тримайте й далі людей за дурнів. Саме тому тричі зустрічається, в один день у графіку, наприклад, вулиця Баранова, в якій немає жодної висотки. Але найголовніше, що вилючають як заманеться і кому заманеться. Наприклад, у мене в співробітників в одного вчора не було світла в обід, у другого - позавчора в обід, в третього не виключають днів з пять вже взагалі (в двох перших також не щодня). Зате у двох, серед яких і я - світла немає регулярно по 12 годин на добу чотири через чотири, а позавчора не було сім годин поспіль). Причому я ще й у тих "щасливчиках", яким випадає тьма від 20 до 24. А це зрозуміло, що вечора вважай немає. А взяти до уваги ще й те, що в багатьох (як і в мене) опалення на електричному котлі, то ми не лише без світла, але й без тепла. Натомість, багатокавартині й без світла залишаються з теплом. Найбільше вбиває якраз ця несправедливість. Я не проти терпіти, але ж не за тих, у кого з якихось причин не виклчючають (і не меліть про "критичні" обєкти - нема там ніяких таких обєктів).
Шурік Показати IP 4 Грудня 2022 19:08
Вважаю, що обласна та міська влада мали б втрутитися в це неподобство з відключеннями одних по 12/24, а інших 2-3/24 (ще й удень) чи взагалі 0/24. Тут очевидні зловживання. За все місто віддуваються окремі райони
Несправедливо Показати IP 4 Грудня 2022 20:11
І я за те. Нічого не маю проти відключення, проте, чомусь декому аж один раз за весь період і то вночі лише на 4 години виключали світло. А в мене по 4 години через 4 години щодня. І немає в них там ніяких критичних об'єктів!!! Я щодня сиджу по декілька раз на день без світла, а вони тішуться. Кажуть, що мені "повезло". Що за така несправедливість! В "Царському селі" коли вже нарешті відключать? ВСІМ, ТО ВСІМ.
К.лучанин Показати IP 4 Грудня 2022 20:21
І Бомж і Шурік мають рацію. Я підтверджую їхні слова, бо я живу в тому районі. Я за те, щоб графіки були справедливі і їх дотримувались енергетики.
Qanon Показати IP 4 Грудня 2022 21:12
Я в центрі сиджу по 12 год без світла на добу, у знайомого на Київському майдані виключа рази два за тиждень. Ось така от справедливість. Ну й не знайому кому як, але для мене графік 4/4 дуже незручний.
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2022 16:22
На вулиці Повстанській (Панфілова) вчора з 16 години немає світла до тепер. За добу включили менше ніж на 1,5 години. Це приватний сектор, які резервні лінії???? Діти уроки не можуть зробити..... Щось не сходиться. На вулиці будинків менше ніж в одному під'їзді 9 -ти поверхівки.....
Анонім Показати IP 25 Січня 2023 06:22
На Ковельській у дев’ятиповерхівки, що біля ПАКко світло не вимикають НІКОЛИ. Це стратегічний об‘єкт?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus