USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

У Волинській облраді буде новий депутат

22 Травня 2024 21:15
Про виборчу і контрольну комісії, службове розслідування і звернення Волинської обласної ради – ці та інші питання розглянули сьогодні члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Про це інформує пресслужба облради.

Так, керівник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради, депутат Юрій Ройко поінформував колег про рішення Волинської обласної територіальної виборчої комісії щодо визнання повноважень депутата обласної ради: замість Валентина Кошельника, який достроково склав депутатські повноваження, до найвищого представницького органу краю за черговістю обрано Людмилу Панасюк з виборчого списку фракції «ЗА Майбутнє».

Крім того, члени профільної комісії погодили персональний склад та Положення про тимчасову контрольну комісію (ТКК) з практичного втілення рішень Волиньради, пов’язаних із припиненням на території області діяльності релігійних організацій, підпорядкованих державі-агресору.

Такий орган створюється на виконання рішення сесії. До його складу включено представників усіх депутатських фракцій, а очолити комісію пропонується Володимиру Бондару. До повноважень ТКК віднесено контроль роботи департаменту культури, молоді та спорту ОВА в частині виконання сесійних рішень щодо діяльності УПЦ МП; розгляд питання використання культових будівель та іншого майна релігійними організаціями, підпорядкованими державі-агресору; підготовка звітів та пропозицій із зазначеної проблематики. Остаточне рішення має схвалити сесія обласної ради.

Читати ще: Волинська ОВА не продовжуватиме із УПЦ МП договір на оренду Успенського собору

Також, за поданням Ковельської окружної прокуратури, члени профільної комісії ухвалили рекомендації провести службове розслідування за фактом порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції» директором Люблинецького ліцею Дмитром Матвіюком.

Як пояснила консультантка з питань запобігання та виявлення корупції Ірина Прус, на керівника освітнього закладу складено шість протоколів за трьома фактами правопорушень, пов’язаних з корупцією. Йдеться про конфлікт інтересів та вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів. Зокрема, керівник підписував документи про власне, преміювання, прийняв на роботу близьку особу. При цьому він не дотримався процедури повідомлення про наявний конфлікт інтересів і не отримав письмовий дозвіл від засновника.

Голова депутатської комісії Анатолій Вітів зазначив, що це типове порушення антикорупційного законодавства, яке систематично вчиняють керівники комунальних закладів. «На цю тему для них організовуємо навчання, надсилаємо роз‘яснення, після розгляду кожного такого випадку комісією скеровуються стоси застережень і рекомендацій, але викорінити це ганебне явище так і не вдається».

Тож обранець громади пропонує в якості запобіжника внести зміни в умови контракту, відповідно до яких вчинення правопорушення, пов’язаного із корупцією, буде підставою для звільнення.

Також члени постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією розглянули і проаналізували до схвалення ряд ініційованих окремими депутатами проєктів звернень Волинської обласної ради до центральних органів влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Glover Показати IP 23 Травня 2024 06:56
Будемо і його кормити, бо пропаде. Толку ніякого, а гроші давай!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus