USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У волинському педколеджі дах спортзалу в аварійному стані

22 Січня 2021 13:55
Дах спортзалу педколеджу завалився у 2019 році. За попередніми оцінками на ремонт даху треба близько 1,4 мільйона.

Про це стало відомо під час засідання бюджетних слухань в обласній раді 22 січня.

Керівник Володимир-Волинського педагогічного фахового коледжу ім. А. Ю. Кримського Волинської обласної ради Микола Савельєв повідомив, що в закладі є два аварійні об’єкти.

«Перший – це господарські будівлі, але вони терпіли і можуть ще потерпіти. Але дах спортзалу в гіршому стані. Позаминулого року через снігопад той дах вже завалився. Ми своїми силами тимчасово підкригували. Торік відсутність потужної зими дозволила перезимувати. На ці роботи за попередньою оцінкою треба 1,4 млн», - зазначив він.

Зі слів Миколи Савельєва, за кошти спецфонду багато робіт виконати не зможуть, бо 70% спецфонду – кошти за проживання гуртожитку. На інші цілі, аніж утримання гуртожитку, ці гроші використати не можуть, бо гуртожитки на самоокупності. А підвищити плату за гуртожиток теж не можуть.

Крім того, минулого року не отримали запланованих коштів за проживання, бо у зв’язку з карантином багато студентів виселилися, коли їх перевели на дистанційну форму навчання.

«Міністр сказав: «Можете не платити», але це просто слова, є ж угоди. Тому ми запропонували студентам розривати договори і виселятися, щоб не платити за проживання. Левова частка студентів це зробила», - повідомив очільник педколеджу.

Крім потреби ремонту дахів, потрібно влаштувати пожежну сигналізацію в навчальних майстернях, яка, згідно з попередніми підрахунками, коштуватиме близько 180 тисяч гривень. Крім того, з минулого року залишилася кредиторська заборгованість 725 тисяч гривень, з них 712 тисяч за встановлення пожежної сигналізації в гуртожитку.

«Торік завдяки карантину зекономили кошти на енергоносіях і цю суму нам дозволили використати. Роботи виконали вчасно, але не були профінансовані», - зазначив Микола Савельєв.

Депутати запропонували керівнику принаймні зробити ПКД на ремонт аварійних приміщень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Можливо Показати IP 22 Січня 2021 14:28
Не дах потрібно міняти а багаторічного директора коледжу, вже навіть вічний мер пішов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus