USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У ЄС визнали зв'язок тромбозу і вакцини AstraZeneca

6 Квітня 2021 15:14
У Європейському агентстві з лікарських засобів підтвердили зв’язок між вакциною AstraZeneca і утворенням тромбів.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Le Figaro, що цитує слова представника EMA Марко Кавалері.

«Тепер ми можемо сказати, що очевидним є те, що існує зв’язок з вакциною. Що викликає цю реакцію, ми наразі не знаємо... Підбиваючи підсумок, у найближчі кілька годин ми повідомимо, що зв’язок є, але нам все ще потрібно зрозуміти, як це відбувається», – заявив Кавалері в інтерв’ю італійській газеті Il Messaggero.

Європейський регулятор тривалий час не визнавав зв’язок між тромбозом і вакциною.

Раніше вчені пояснили, що вакцина запускає в організмі вакцинованих захисний механізм, який провокує утворення тромбозу.

Нагадаємо, 11 березня в Данії призупинили вакцинацію препаратом компанії AstraZeneca. Рішення прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації. Після цього уряди Італії, Норвегії та Ісландії, країн Балтії, Румунії та Таїланду прийняли аналогічне рішення.

Раніше представник Всесвітньої організації охорони здоров’я Маргарет Харріс заявила, що користь вакцини від коронавірусу AstraZeneca перевищує негативні дані про неї.

Згодом Італія та Франція заявили про готовність відновити вакцинацію від COVID-19 препаратом AstraZeneca. Такі ж заяви зробили Велика Британія, Австралія і Канада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus