USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У ЗСУ вперше почали видавати жіночу військову форму, – Міноборони

1 Лютого 2024 21:10
Військовослужбовиці ЗСУ вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, які виготовлені з урахуванням жіночих параметрів. 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.

Як повідомляє Міністерство оборони України, у нову форму внесли конструктивні елементи, що дозволяють жінкам-військовим почуватися комфортно під час виконання завдань в польових умовах та пунктах постійної дислокації.

Як зазначається, костюми виготовляють у розмірах від 40 до 64, у зрості від 146 до 188 сантиметрів та у двох повнотних групах: ІІ та ІІІ.

Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ разом з громадськими організаціями та українськими виробниками.

Читати ще: У ЗСУ зʼявилася польова форма для жінок, на черзі – жіночі бронежилети

Форму випробовували в одній з військових частин.

«Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Адже в українській армії нині несуть службу десятки тисяч жінок. Із них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме.

Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби», – заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

У 2024 році планується закупити 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни, зазначають у Міноборони.

У січні оголосили тендери на закупівлі цих товарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 1 Лютого 2024 22:12
наші захисниці!
Andrij Показати IP 1 Лютого 2024 23:28
Молодцi, респект i уважуха !!!!
Анонім Показати IP 2 Лютого 2024 01:24
літня форма видається у лютому???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus