USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинські бійці отримали форму і взуття від Фонду Ігоря Палиці та Луцької міськради

30 Грудня 2022 14:19
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцька міська рада в рамках спільного проєкту 30 грудня передали нашим військовослужбовцям другу партію форми – одну тисячу комплектів зимового одягу і тактичного взуття. Раніше (в середині грудня) було передано 1200 комплектів.

Загалом проєкт передбачає спільне придбання за кошти Фонду і бюджету громади п’яти тисяч таких комплектів. На їх закупівлю разом виділено близько 45 мільйонів гривень.

І одяг, і взуття виготовляють місцеві підприємства: «Едельвіка» та «ІКОС».

До складу комплекту входять вітро- і вологозахисні штани та куртка, утеплювач, який можна використовувати окремо, пара надійного тактичного взуття зі спеціальною устілкою, що захищає ногу від проколів й осколків.
«Тисячу комплектів зимової форми та тисячу пар зимового взуття ми передаємо 100-й бригаді територіальної оборони, яка дислокується на Волині. Ми знаємо, що бійці бригади зараз виконують певні завдання на території нашої області. І ми хочемо, щоби військовослужбовцям було хоч трошки комфортніше перебувати в тих складних умовах, у яких вони сьогодні перебувають, і виконувати ті завдання, які перед ними ставить командування.

Форма складається з трьох елементів: вітро- і вологозахисні штани та куртка, утеплювач куртки, який можна носити окремо. Також передаємо взуття зі спеціальною кевларовою устілкою, яка захищає від проколів і осколків.

І взуття, і форма – від наших місцевих виробників. Це ще одна перевага, тому що підприємства отримують замовлення, люди мають роботу, а платежі та податки залишаються у громаді», – розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.
Як додав полковник Руслан Ткачук, багато областей замовляють форму та взуття саме в наших виробників, як-от «Едельвіка» та «ІКОС», адже їх одяг і взуття відповідають усім вимогам Міністерства оборони та отримали схвальні відгуки від військовослужбовців, які перебувають навіть на гарячих напрямках.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода нагадала, що Фонд із перших днів війни докладає максимум зусиль, аби допомогти військовослужбовцям і всім людям, які постраждали від повномасштабного вторгнення, зокрема переселенцям. Однак пріоритет для Фонду – саме підтримка Збройних сил.

«Ми передавали і передаємо автомобілі, дрони, бронежилети, каски, турнікети, приціли, відеокамери, рації, далекоміри тощо. Зараз передаємо чергову партію зимової форми-трійки та зимового взуття. Маємо дуже гарні відгуки від військовослужбовців, які отримали ці форму та взуття раніше. Вони зарекомендували себе в окопах як зручні, комфортні, якісні і такі, що відповідають усім стандартам ЗСУ», – наголосила Катерина Шкльода.
Це тільки друга партія із п’яти тисяч замовлених комплектів, додала вона.

«Ми планували отримати форму та взуття раніше, але через напрочуд складну ситуацію з електроенергією замовлення затримуються. Однак виробники намагаються зробити максимум, щоби швидше виконати замовлення», – сказала голова правління Фонду.
Нагадаємо, 17 грудня Луцька міська рада та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передали нашим військовим першу партію форми – 1200 комплектів зимового одягу і тактичного взуття.

Чергові партії комплектів форми та взуття бійцям Збройних сил України планують передати найближчими тижнями. Одяг і взуття отримають інші військові формування.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus