USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькій міськраді поменшає депутатів?

28 Липня 2010 10:20
Проект рішення про скорочення загального складу депутатів до сорока обранців запропонував до розгляду Луцької міської ради депутат Андрій Козюра.

Про це 28 липня повідомляє сайт koziura.com.ua.

Обранець міської громади вважає, що скорочення кількості депутатів услід за зменшенням чиновницького апарату - нагальна проблема. Зважаючи, що вибори до місцевих рад відбудуться у жовтні 2010-го, це рішення дозволить сформувати міську раду вже у новому складі.
Відповідно до закону «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» загальний склад сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради має сягати за чисельності жителів від 100 тисяч до 250 тисяч – від 40 до 60 депутатів включно.
«Якщо взяти місто Луцьк із населенням 200 тисяч жителів, то 40 депутатів цілком достатньо, аби вирішувати нагальні питання міста та його мешканців» - коментує депутат.
Збільшення чисельності обранців він вважає абсолютно недоцільним. Адже чим більший депутатський корпус, тим більші витрати міської казни на матеріально-технічне забезпечення їхньої роботи. В першу чергу це стосується роздаткових матеріалів для депутатів, із якими часто виникає проблема через нестачу канцтоварів у мерії.
У випадку збільшення кількості депутатів у сесійній залі доведеться встановлювати додаткові крісла. Хоч наразі вона й так не вміщає всіх бажаючих відвідати сесійне засідання. Крім того, для забезпечення роботи депутатів прийдеться встановлювати пульти системи «Рада», що також потягне лишні витрати з бюджету. Додаткове навантаження по організації роботи депутатів ляже на плечі працівників секретаріату Луцькради.
Варто нагадати, що депутати місцевої ради користуються правом безкоштовного проїзду у міському громадському транспорті.
За словами Андрія Козюри, повноважень у депутатів міськради цілком достатньо, аби вирішувати конкретні питання, і треба їх використовувати за призначенням. Беручи до уваги звіт про роботу депутатського корпусу за останні чотири роки, то далеко не всі обранці луцької громади сумлінно ставляться до своїх обов’язків.
«Вважаю, що не кількістю, а якістю своєї роботи депутати повинні дбати про добробут своїх виборців», - зауважив Андрій Козюра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Кум Ющенка Показати IP 28 Липня 2010 10:40
Потрібно скоротити на одного до 44-х, а цим скороченим має стати пустозвон, дебошир і п'янюга - Козлюра!
OrestN до Кум Ющенка Показати IP 29 Липня 2010 13:18
багато хто вважак козюру отаким перспективним сімпатічным мальчіком, а він з фауни природньо виявляється дебоширом і п"янюгою? невже депутатство так зпаскуджує сімнатічных?
Мандрівник Показати IP 28 Липня 2010 11:38
Пане Андрію! Ви в черговий раз не дочитавши закон пропонуєте чергові нісенітниці. Визначення загального складу сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради є ВИКЛЮЧНО правом ОБЛАСНОЇ РАДИ! Тому ваші "пропозиції" - це, м'яко кажучи, правове невігластво. Будь-ласка, читайте уважніше закони і ніколи цього не робіть під час трансляцій футбольних матчів.
Бетмен Показати IP 28 Липня 2010 14:09
Мандрівнику. Ну випив пацан. Так він же не береже себе, все про місто, про людей думає. Ох, не бережете ви себе, Андрію Григоровичу. А розслабились трохи, побухали, мордашки випадковим людям побили, то все від перенавантаження.
госдума Показати IP 28 Липня 2010 15:51
Як казали розумні;;;Політик думає про наступні вибори, державний діяч – про наступне покоління
муня Показати IP 28 Липня 2010 16:27
андрюха з бодуніща щось таке замутив що і сам нє понял.Мєньше піть нада дядя.
Zheniok Показати IP 28 Липня 2010 16:56
от народ любітель гівном полити)))) як на мене цілком нормальна ідея, нафіга їх стільки треба. чим меньше місць тим цікавіші вбудуть вибори)))))
OrestN до Zheniok Показати IP 29 Липня 2010 13:22
пояснення для чайникыв: чим МЕНШЕ депутатів, тим легше продажній владі вдастя купити "ТУШОК"!!! Депутатів має бути 60!!! Це мають бути проукраїнські націонал-патріоти, а не продажні безхребетні злодюги-ліберали!!!
Знаючий Показати IP 28 Липня 2010 18:26
а міськрада раніше й нараховувала 40 депутатів. Останні 2 скликання - 45
Піариста економія Показати IP 28 Липня 2010 23:34
Як же хочеться Андрійку лучанам подобатись, аж на 5 депутатських місць зменшити склад Луцької міськради, економія - шаленна, особливо на канцтоварах, і особливо на безкоштовному проїзді у тролейбусах, у які депутати нинішнього скликання не знають як зайти, бо ніколи в ни неїздили. Дурня це усе передвиборча, головне - піар аби виборці запамятали борця за економію народних коштів.
OrestN до Піариста економія Показати IP 29 Липня 2010 13:24
нехай козюра розкаже на скільки мілліонів розікрали майна, земель...
Андрій Козюра Показати IP 29 Липня 2010 13:51
Дякую за обговорення.Такий проект подано було ще 12 липня, тому поки новий закон в силу не вступив, то чиселтьність за діючим законом повинна визначити існуюча рада. Щодо обласної ради, то згідно нового закону, вона визначає цю кількість, але міська рада може пропонувати та обгрунтовувати це число. Всіх противніків 40 можу заспокоїти, луцькрада затвердила чисельність - 50 і меру доручено оформити звернення до облради про затвердження цієї кількості.
Муня Показати IP 29 Липня 2010 22:46
Справа не в чисельності а в тому що всім в місті вже давно надоїли ВАШІ дешеві понти.Язиком ляпати це не мішки таскати.А те що водочку попивав і корочкою депутатською махав то це факт. А як по шиї получив то побіг депутатський запит робити.САМ СЕБЕ І ЗДАВ. "На злодію шапка горить".нар.пр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus