USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку бачили гангстерів на автомобілях

23 Травня 2010 10:45
Другий автоквест від інтернет-видання «Волинські новини» пройшов 22 травня.

Цього разу за основу сюжету автори квесту вирішили взяти легендарну тему італійської мафії в Америці, в конкретно – стиль і мотиви фільму «Хрещений батько». У квесті взяли участь як команди, які уже «квестили» у першому ВН-автоквесті 20 лютого, так і нові команди Цього разу вони були у ролі «мафіозних сімей».

Отож, епоха – а-ля «Нью-Йорк, 40-50-ті роки».

Містом керують мафіозні сім’ї, які розподілили між собою сфери впливу. «Війни» в минулому, проблеми «дони» сімей намагаються вирішити мирним шляхом. Усе було мирно до травня…

Джоні Пуліцер, (його у квесті зіграв актор Волинського обласного музично-драматичного театру Дмитро Мельничук) власник найвпливовішої газети міста, запрошує до своєї редакції донів усіх сімей міста. Джоні – знатна і поважна людина у місті, з ним рахуються політики, судді, чиновники та бізнесмени. Адже він, не належачи до жодного з кланів, тим не менше є людиною, яку реально поважають і бояться – на те і сила преси…

Пуліцер каже: «Я хочу подякувати вам усім за те, що ви прийшли сюди, відгукнувшись на моє запрошення. Я бучу в цьому послугу особисто мені. І з цього моменту я боржник кожного вас. Перш за все я наголошую: хоч я власник однієї з найвпливовіших газет міста, я не покликав вас сюди, аби залякувати чи шантажувати. Хоч, і я це добре знаю, кожен з вас не хотів би бачити мене серед ворогів...

А тепер до суті. В місті склалася непроста ситуація. Напевно, чутки вже дійшли до вас… Хтось вбиває і залякує моїх журналістів. Одного чомусь збила машина, коли він якраз вивчав історію судового процесу, який вів 5 років тому суддя Вілліс. Іншого репортера і його сім’ю невідомі залякали так, що він змушений був тікати в інше місто, не пояснюючи причин...
Шановні дони, мені здається, над нами усіма нависла загроза порушення миру, який ми так довго берегли. Прошу вашої допомоги зупинити це безчинство, доки воно не зайшло занадто далеко і не зайшло у ваші оселі і бізнес.
Тому – увага – я покликав вас сюди, аби ви допомогли мені знайти цих негідників і вивести їх на чисту воду Вважайте це своєю роботою на найближчий час. Ви їх повинні піймати – а далі робіть з ними що хочете…
Ви знаєте, хто я, ми з вами добрі друзі і я не гаяв би вас час дарма. Я маю серйозні підозри, що це не нова "сім’я", яка прийшла у наше місто – ми б усі знали про це. Я підозрюю, що це… хтось із вас. Прошу мене пробачити, якщо я образив когось... готовий загладити свою вину. Але, аби думати, що «пресувати» мою газету почали «свої», я маю серйозні підстави. Ось що у мене є…»

До редакції вривається невідомий. Погасло світло, пролунав постріл.

Хтось увімкнув світло. Пуліцер сидів, груди його були залиті кров’ю, а слабіючою рукою він показував на розкидані по столі газети.


У кожній з газет, (які є, по суті, першою загадкою квесту) є коротенька замітка «збитого машиною» репортера, про якого говорив щойно вбитий Пуліцер. Це був останній його матеріал, де описувалося вбивство судді Вілліса в одному з ресторанів міста.

Для «сімей» відтепер стає справою честі знайти негідників-вбивць. У статті зазначено, що нещодавня трагедія сталася у ресторані «Мідний вершник». Розгадавши цю підказку, учасники вирушають туди, аби «накопати» більше інформації.

У комплексі відпочинку «Мідний вершник», як завжди, затишно і спокійно. Хіба одна з працівниць пам’ятає про трагедію, яка сталася тут. Але й вона, як завжди – привітна і життєрадісна.
(Учасники отримують завдання і папірець зі словами: заспівати пісню Speak softly love - саундтрек до фільму «Хрещений батько»)


Але про пошуки негідників, які, як виявляється, вбили ще й окружного суддю Вілліса, учасники не забули. Виявляється, працівниця «Мідного вершника» бачила його в одному «пікантному» місці.

(Учасники отримали схему, яка приведе їх у інтим-бутік «Для тебе», що у торговому центрі «ЮВАНТ»)



Працівники інтим-бутіка ніколи не розголошують інформації про своїх клієнтів. Проте суддя Вілліс передбачав, що йому загрожує небезпека, і що його можуть шукати. Тому й лишив інформацію про себе у магазині.

(Учасники, розповівши вірш про кохання, що було завданням квесту, отримують наступну підказку – зашифровану адресу квартири судді)


У квартирі сталося вбивство. Очевидно це кохана судді, яка знала про вбитого і його останні справи. В руках жертви – недописаний лист: «Марі! Пишу тобі, адже ось уже кілька днів як живу в постійному страху. У Гаррі на роботі щось сталося – він сам не свій, пізно приходить, кілька раз вночі приїжджали невідомі люди і він з ними про щось довго і тихо балакав на сходовій клітці. Весь час носиться з якоюсь папкою, каже, що тільки вона його може врятувати і вивести на чисту воду якогось Еспеназі. Вчора приїздив його помічник, той віддав йому папку і сказав, щоб той відвіз її Ніколо, в компанію, що торгує залізом. Оце вчора дивилася один фільм – і мені так один момент запам’ятався.. Аби з Гаррі такого ж не трапилося. Марі, я боюсь. Я пишу, щоб попросити тебе…».


В руці вбитої - пульт, який включає зображення на телевізорі – там вмикається фрагмент фільму «Хрещений батько» з замахом на Дона Корлеоне в той момент, коли той купував апельсини.

(Наступна зашифрована точка – комп’ютерна фірма «Апельсин») на вулиці Бойка,1)

Учасники їдуть в «Апельсин», там зачинено. До скла дверей приліплена фотографія з написом. «Guys, today I’m here, Nikolo». Цю записку залишив власник.

На фото - автошкола на Карбишева,1. Саму туди «поїхав» власник «компанії, де торгують залізом».

В автошколі від дає учасникам завдання продемонструвати вправність водіння – зробити «змійку».


Після того «апельсинник» їм каже: «Так, у мене були документи судді Вілліса. Але – уявляєте – сьогодні вночі до мене хтось вдерся в офіс і підпалив саме ту папку, яку мені залишив суддя Вілліс. Ось усе, що від неї лишилося» - він дає обгорілу фото, де зображений слід протектора шини і слід кінської підкови – на ньому. На папірці написано: 10 727 (Таким чином тут зашифрована наступна точка: магазин автомобільних шин «Фаворит» на Рівненській, 25).


У магазині учасники зустріли похмурого непривітного працівника. Показують йому фотографію. «А-а-а-а, - каже той – ви таки вийшли на мене… Мав я колись справу з цими хлопцями. Вони по суботах своїх дітей возять на відпочинок в одне місце, де малеча любить проводити час. А ті, у свою чергу, можуть спокійно свої справи пообговорювати. Серіал «Клан Сопрано» дивилися? Ну от - і вони так само…».
Учасники отримують аркуш паперу. При цьому "фаворитівець" каже: «Тут зрозумієте, куди вони поїхали. Шукайте пропущені букви».
На папері текст – уривок роману «Хрещений батько». У тексті – пропущені букви. Їх треба знайти. Знайшовши – з букв скласти слово «Мадагаскар». Дитяче кафе «Мадагаскар» і є наступною точкою автоквесту

Учасники приїздять у кафе «Мадагаскар». Офіціантка дає їм продегустувати три італійські страви і просить назвати їх інгридієнти (це – завдання)
«Так, була тут група людей, - каже офіціантка, - Але були зовсім трошки: приїхав хтось, крикнув: вас викликає до себе професор!!!» Вони й поїхали.
Офіціантка вручає аркуш паперу. На ньому – схема доїзду до наступної точки – Луцького гуманітарного університету. Це – фінальна точка.

Учасники приїздять до ЛГУ, знаходить потрібне приміщення, заходять туди… і їм приставляють дуло до спин. Жах!!! – їх тут чекали!
В аудиторії чекає людина в білому халаті. Це – Професор. Учасники з жахом впізнають у ньому одного з донів сімей, який сидів з ними за одним столом у редакції газети на початку квесту!!!
Так – він і є головою цієї загадкової банди, яку увесь час шукали наші учасники!

«Що? Не чекали? Шукали когось чужого??? А я от обвів вас навколо пальця!»

Учасники не розуміють, що діється. Вони чекають пояснень…

І тут в аудиторію входить живий і здоровий …Джонні Пуліцер, який спочатку збирав донів у редакції і просив у них допомоги та був так жорстоко «вбитий»… За ним вбігають двоє з автоматами…



«Вітаю вас. – каже він – ви виконали моє прохання і віднині і до кінця життя можете бути певні: Джонні Пуліцер – ваш довічний боржник. Сеньйори, я приношу вам свої щирі вибачення, що мусив розіграти перед вами таку несподівану сцену своєї смерті… Я мусив це зробити. Адже я був певен: безчинства чинить хтось зі своїх. І він явно підбирався до мене, адже небезпідставно вбачав у мені небезпечного ворога.
А все дуже просто – дон Андре, або – як його називають – Професор – вирішив посилити свої ставки у бізнесі. І захотів зробити це у вкрай нахабний спосіб – за будь-яку ціну на найближчих виборах провести на пост мера свого кузена, сеньйора Еспеназі.
І, напевно, усе було б гаразд, якби не знаний, я переконаний, усіма вами, судовий процес п’ятирічної давності. Тоді суддя Вілліс виніс вирок хлопцю, який ніби-то по-звірячому розправився з дівчиною. Тоді ще той засуджений покінчив життя самогубством, не дочекавшись страти…
А все тому – що був не винен. Справжній убивця – сеньйор Еспеназі, теперішній претендент на пост мера, кузен Професора.
Ви, Професоре, дізналися, що суддя Вілліс засумнівався у справедливості винесеного вироку, і, гнаний сумлінням, почав докопуватися до істини. Саме тому ви його вбили у ресторані. І ви знали, що він розповів про це своїй супутниці – ви вбили і її. Цю справу став розкопувати мій журналіст – і раптом потрапив під машину…
Одним словом, сеньйори: Професор виведений на чисту воду. і тепер з ним балакатимуть за усіма правилами «сицілійського братства». Хлопці, заберіть його!
А ви, шановні сеньйори – за мною, за заслуженими нагородами!»

* * *

Лаври переможця і головний приз автовесту «Волинських новин» - сто літрів бензину – дісталися команді «Свідомі громадяни», яку очолював Михайло Наход. Він та його друзі, до слова, брали участь і в першому автоквесті «Волинських новин». Михайло Наход зізнався, що вдруге грати було простіше.


Срібний і бронзовий призери автоквесту «Волинських новин» отримали подарунок від головного партнера квесту – автошколи АС на вулиці Карбишева,1 – сертифікати на проходження навчання у школі.

«Волинські новини» дякують за сприяння у проведенні квесту відпочинково-розважальному комплексу «Мідний вершник», інтим-бутіку «Для тебе», ТзОВ «Апельсин», Луцькому гуманітарному університету, магазину «Фаворит», дитячому кафе «Мадагаскар», а також автомобільній школі "АС".









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
сеньйор Еспеназі Показати IP 23 Травня 2010 14:22
"автомобільній школі «АС», магазину «Фаворит», дитячому кафе «Мадагаскар» а також автомобільній школі "АС"." Автошкола двічі повторюється!
дідо Показати IP 23 Травня 2010 19:11
після серії пограбувань банківських установ, це міроприємство виглядає дещо недоречно...
ВИПАДКОВИЙ Показати IP 23 Травня 2010 21:08
Можливо, більш доречними виглядають два БТРи, які прямують по вулиці Соборності з лозунгами «Секс-шоу Казанова» у день православного свята ТРІЙЦІ? Як ви вважаєте, приємно було спостерігати прихожанам ЦЕРКВИ ВСІХ СВЯТИХ ЗЕМЛІ ВОЛИНСЬКОЇ це явище? Якщо лучани не почнуть реагувати на подібні речі, тим паче у день великого православного свята, чи стануть такі дійства нормою нашого життя??? Стануть вони частішими і регулярнішими? А взагалі нам потрібна мораль?
vektra Показати IP 23 Травня 2010 21:53
для дідо: вчи мову, дядя, "міроприємство" = заходи....!
донєцкій Показати IP 24 Травня 2010 10:41
Це міроприємство виглядає двозначно в світлі монополізації преси підприємцями з кримінальним минулим та впливом бізнесу на вибори в Україні.
Куратор Показати IP 24 Травня 2010 13:37
не знаю чому всі так "глибоко копають". по-моєму квест просто цікава гра в яку треба грати, а не обговорювати, шукаючи прихований мотив.
SPIKER Показати IP 25 Травня 2010 10:08
випадковому:не секс-шоу,а секс-шоп "казанова",він був спонсором байк фесту,який проводився саме в цей день,і не привязуй все що проводиться в місті,до церкви...
ВИПАДКОВИЙ Показати IP 26 Травня 2010 10:59
SPIKERу: Хм… Так. Так. Ви маєте рацію. Шоу і шоп ПРИНЦИПОВО різні речі… Але справа не лише у ШОПі, а й у танках, які не мають права їздити по вулицях мирного міста. У таких випадкових як я і, можливо, з недосконалим слухом, перше враження – почалася війна. Я лише кажу про те, що і в нашому толерантному суспільстві має бути якась межа. І чому б це не прив’язати до церкви, якщо віруючих людей набагато більше, ніж байкерів? Рекрама? Зрозуміло. Але не у цей день. Держава ж визнає це релігійне свято? Тоді вона мала б потурбуватися про те, аби у місті була відповідна атмосфера. У День перемоги – парад військової техніки, в усі інші дні/свята – її відсутність.
гравець Показати IP 26 Травня 2010 13:36
як на мене квест вийшов непоганий..але в грі не витримано "принципу чесної гри",адже нікому не були нараховані штрафи...адже деякі команди які стали призерами повинні були отримати близько гидини штрафу...і це найбільше обурює...ще одну коамнду повинні були дискваліфікувати...от так от...гра по чуті непогана,але не хватало пошуку-все ж квест по комерційних закладах це так пародія на квест!!! притому ще й загадки були занадто легкі і це швидше було схоже на спринт по місту...а це небезпечно!також є сумніви у коректності і конфіденційності авторів..адже проїхати 65 км по місту за 1год 20хв по місту з розгадуванням завдань у свято-нереально-хто їздив у суботу той бачив який був рух((
Nikita Показати IP 2 Червня 2010 14:04
Не знаю до чого тут вищезгаданий секс-шоп, адже одним із партнерів автоквесту був ІНТИМ-БУТІК "ДЛЯ ТЕБЕ".
Він саме він Показати IP 18 Червня 2010 10:53
А відео з цього квесту є?
Ed Показати IP 23 Червня 2010 18:13
Звичайно що є!
Ed Показати IP 1 Липня 2010 14:57
http://exposureroom.com/members/Stah/videos/
Ed Показати IP 1 Липня 2010 15:16
http://exposureroom.com/members/Stah/c468ec4c2d6c4614a0c53ff647b68bd9/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus