USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку буде свято тверезості

10 Серпня 2012 15:56
Свято тверезості у Луцьку планують запровадити восени: так хочуть відновити «безалкогольні» традиції нашого краю.

Таку пропозицію озвучило Волинське православне братство тверезості імені Іоанна Кронштадського на Громадській раді при Луцькому міському голові, - пише «Аверс-прес».

Відзначати свято тверезості пропонують у першу неділю після 11 вересня, на Усікновення голови Іоанна Предтечі й Хрестителя Господнього. Пов’язали свято тверезості саме з ним, бо святий загинув під час п’яного бенкету.

Готової концепції свята ще немає. У планах – розважальні заходи, але без алкоголю.

«Думаю, що подібний захід потрібно зробити традиційним у Луцьку, щоб наше місто асоціювалося не тільки з фестивалем сала. Така ініціатива – унікальна, тож потрібно її підтримати», - відзначив голова Громадської ради Петро Верзун.

А волинський краєзнавець Вальдемар Пясецький розповів, що безалкогольна культура у Луцьку була досить розвинена у довоєнний період. Історик дослідив, що існувала мережа безалкогольних закладів, які на той час були популярними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 10 Серпня 2012 16:09
За це і вип"єм)))))
))) до Лучанин Показати IP 10 Серпня 2012 16:54
иик
Запор до Лучанин Показати IP 11 Серпня 2012 00:06
Цей день не потрібно прив'язувати до якої-небудь дати, оскільки суперечка і буде саме із-за неї. Значить, цей день має бути нейтральним, недільним і " плаваючим", а місяць - теплим. Тверезість пов’язана с постійним правильним сприйняттям оточуючого середовища. А тут «Відзначати свято тверезості пропонують у першу неділю після 11 вересня, дня Усікновення голови Іоанна Предтечі й Хрестителя Господнього. Пов’язали свято тверезості саме з ним, бо святий загинув під час п’яного бенкету. ……У планах – розважальні заходи, але без алкоголю.» Тверезість асоціюється зі щастям і радістю, сім’єю, успіхом. А тут асоціюється з усікновенням голови. Не всі знають цю історію. Тому найдуться ті хто скаже: «бачиш трезвенніку голову відрізали. Бачиш як народ це святкує, святкує не по п’яні, а свідомо. Хочеш бути з головою пий алкоголь. Голова буде, хоч і п’яна зато жити будеш».
АА Показати IP 10 Серпня 2012 16:41
трезвитесь братие!
Факт Показати IP 10 Серпня 2012 16:47
"Пов’язали свято тверезості саме з ним, бо святий загинув під час п’яного бенкету." Це був не лише пяний бенкет, а й розважальний захід. Ідея туповата так само як і заборона продажу алкоголю та скляних пляшок мінералки поблизу Авангарду в дні футболу. Більший результат далиб реальні штрафні санкції продавцям алкоголю неповнолітнім та після 23-ї паралельно з підвищеною відповідальністю любителів повзучого.
ЗМІ Показати IP 10 Серпня 2012 20:10
Свято відбудеться і плавно перейде в глобальну міську пиятику, тому що людей, які не п’ють, практично немає. Навпаки, треба зійтись і добре випити, побрататись, пообніматись, поцілуватись, вибачити своїх ворогів і самому бути прощеному. Алкоголь робить людей добрішими і податливими. Це корисно під час виборчої кампанії. Я прийду на свято з пляшкою доброї горілки. А історія боротьби з алкоголем дуже давня, багата і завжди терпіла фіаско. До речі, князь Володимир вибрав християнство лише тому, що воно дозволяє випити келих вина. Є найкращий і найкоротший український тост: Будьмо!!! Мийте руки і заходьте до хати...
УККУ до ЗМІ Показати IP 11 Серпня 2012 16:14
"Є найкращий і найкоротший український тост: Будьмо!!!", а далі тричі кричать ГЕЙ?ГЕЙ?ГЕЙ! Жінки цого не кричать. Справа у тому, коли чоловік хоче випити, або випив, він втрачає правельну орієнтацію і закликає гея. Висновок:найкращий Український тост створює умови формування неправельної не тільки сексуальної орієнтації а й політичної.
Exaboto Показати IP 10 Серпня 2012 22:13
як можуть задурманені на всю голову говорити про тверезість??
Вінстон Показати IP 11 Серпня 2012 07:57
Я можу з 30 ларків показати у яких можна придбати пиво чи водку після 22:00.
Міля Показати IP 12 Серпня 2012 06:42
Горілку і вмно Петро 1 придумав для розумних людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus