USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку Пинзеник розповів про політичний курс «УДАРу»*

8 Жовтня 2012 18:07
Основними цілями програми партії «УДАР» є створення прозорих умов для ведення бізнесу, прогнозований обмінний курс, справедлива система оподаткування і усунення тотальної залежності бізнесу від українського чиновника.

Таку позицію висловив представник політичної сили «УДАР» Віктор Пинзеник під час свого візиту у Луцьк 8 жовтня.

Зокрема, Пинзеник розповів про основні економічні проблеми, які потрібно вирішувати в Україні.

За словами Пинзеника, з початку другого півріччя 2012 року спостерігається спад в економіці. А єдиний сектор, де є розвиток – торгівля. Та й зростання у цій галузі – лише за рахунок імпорту. А це впливає на обмінний курс гривні не найкращим шляхом, тиснучи на нього.

Окрім того, Пинзеник зауважив, що сальдо торгівлі за останні 10 років тримається нижче нуля. З його слів, сьогоднішню ситуацію можна порівняти із тією, яка була у 2008 році, коли через від’ємне сальдо утворилася велика «дірка» у торгівлі. Тож у цьому році розміри цієї «дірки» – 8 мільярдів доларів США.

До того ж, зовнішній борг України сягнув 129 мільярдів доларів США, частину обсягом 60 мільярдів з яких потрібно виплатити протягом року. А взяти ці гроші нема звідки. Мовляв, у резерві бюджету станом на початок жовтня цього року є 29,3 мільярда доларів. «Але Україна не має права лишитися без резервів», - зазначив Пинзеник. Тож, щоб погасити зовнішню заборгованість України, треба знову позичити гроші, а це не так просто зробити.

Загалом же державний борг України становить 492 мільярди. І стрімке його зростання за останні чотири роки зумовлене дефіцитом бюджету. «Це відхилення від правила, за яким живуть усі: якщо ви заробили сто мільярдів – витрачайте сто мільярдів». А це, своєю чергою, впливає на залучення іноземних інвестицій, адже підприємці просто не хочуть реєструвати свій бізнес на території нашої держави, бо не упевнені у стабілізації обмінного курсу.

«Моя мета уже протягом кількох років одна: ці проблеми треба бачити, їх треба розуміти. Бо на проблему треба реагувати тоді, коли вона ще не прорвала назовні. Чи обмінним курсом, чи інфляцією, чи чимось іншим», ‒ зазначив Віктор Пинзеник.

Тож, він додав, що йому приємно працювати у команді однодумців, «з яким спільні позиції і спільні моральні цінності і де розуміють, що таке діалог, де готові прислухатися до аргументів». І саме партія «УДАР», на думку Пинзеника, допоможе діяти і змінити економічну ситуацію на краще.

Своєю чергою, представник від партії «УДАР» по мажоритарному округу №19 Олександр Киричук зазначив, що партія «УДАР» ‒ єдина сила, яка з-поміж інших зможе вирішити і ці проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
D Показати IP 8 Жовтня 2012 18:25
Дуже розумна людина! Буду голосувати за УДАР!
Ігор до D Показати IP 9 Жовтня 2012 09:43
Він тільки говорить розумно. Саме через Пинзеника я не голосуватиму за УДАР. Скільки років в нього була можливість щось зробити і саме при ньому внсь час все погіршувалось. Пинзеник йди на пенсію і пиши мемуари.
запитання Показати IP 8 Жовтня 2012 18:45
А РЕФОРМ вже нема? А ПОРЯДОК вже закінчився? Пинзеник обіс*ався всюди, залишився УДАР. Такі самі запроданці.
анноун Показати IP 8 Жовтня 2012 22:39
Да это проэкт Регионов, какая оппозиция? О чем вы?
Iziy Shneerzon Показати IP 9 Жовтня 2012 08:36
Лучше бы рассказал кто зароботал при удвоении курса доллара во времена его минфиновского пребывания у власти.
Міра Показати IP 9 Жовтня 2012 10:40
Маю симпатії да партії "Удар" і ймовірно буду за них голосувати, однак, мене тривожить один момент. Люстрація влади - лозунг партії Удар. Віталій, для чого тоді у Вашій партії Пинзеники і Наливайченки? Наливайченко, яг голова СБУ що корисного зробив? Вчора на телебаченні інтервю давав як член партії Удар. Едакий метросексуал, який був головою збанкрутілої партії "Наша Україна". А Пинзеник? під час кризи втік у відставку? Віталій схаменися, проведи люстрацію в лавах своєї ж партії, бо буде пізно. Ці морди, які все життя просиділи у парламентах різного скликання та високих державних посадах остогидли всім, а мені аж до тошноти!!!
партії Удар! Показати IP 9 Жовтня 2012 10:42
Хлопці прочитайте кількість негативних коментарів у звязку із прізвищем Пинзеник, та повідомте про це голову партії, нехай зробить висновки.
??? Показати IP 9 Жовтня 2012 12:33
Кто фсє еті люді?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus