USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розберуться з Інтернет-провайдерами

10 Квітня 2012 12:25
Лучани скаржаться владі міста на те, що інтернет-провайдери без їхньої згоди встановлюють комунікації до їхніх осель. Як наслідок, зіпсовані стіни і стелі, засмічені підлоги у під’їздах багатоповерхівок.

Про те, як позбутися проблеми, йшлося під час оперативної наради в Луцькій мерії 10 квітня.

Як зауважив Луцький міський голова Микола Романюк, мешканці міста нарікають на те, що робітники, які прокладають мережі, роблять це без згоди жителів будинків.

«По під’їздах ідуть з трубами, кабелями – нікого не питають. Дійшло до того, що кажуть, що цифрове телебачення проводять» - переповів мер. І нагадав, що для того, аби в оселі було цифрове телебачення – кабелів не треба. «Тільки тюнер поставити, якщо телевізор не підтримує відповідну функцію» - пояснив посадовець.

Він також наголосив, що основною проблемою залишається те, що працівники псують стіни і стелі під’їздів, часто щойно відремонтовані.

Зрештою, градоначальник доручив своєму заступникові Ларисі Соколовській зібрати нараду за участю директорів житлово-комунальних підприємств, керівників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків інтернет-провайдерів. Під час зустрічі визначити правила відповідно до яких надаватиметься дозвіл на проведення комунікацій у житлових будинках. Як приклад, на думку Миколи Романюка, дозволяти проведення цих робіт варто за умови, якщо є згода хоча б половини жителів багатоповерхівки.

Натомість Лариса Соколовська зауважила, що влада уже вирішує цю проблему. Так, у випадках, коли зафіксовані факти псування стін, засмічення під’їздів тощо, провайдерів змушують відшкодувати завдані збитки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Свідок Показати IP 10 Квітня 2012 12:40
На Арцеулова 11 довбали в підїзді. поцікавився для чогоі кого такі роботи. Працівники в спецодягу "ДАТАГРУП" повідомили що ведеть кабельне цифрове телебачення, яке запрацює в липні. На запитання в офісі "ДАТАГРУП" відповіли що це лиш інтернет. А панелі довбали в будинку з приватизованими квартирами як хотіли. Може особисто Соколовська дає дозволи та знає що відбувається, коли контролює прибирання сміття після них.
Маклай Показати IP 10 Квітня 2012 13:34
Оце проблема??? жалілись колись о інтернет так довго ведуть, тепер нашо його ведуть довбають народу не як не вгодиш . Кому не подобається залиште будьласка будинок без інтернету нехай далі сидять і скаржаться тоді буде видно самі прийдуть і будуть благати подовбати стіни і провести інтернет... просто комусь нічим зайнятися старим бабкам і ходять скаргі пишуть ((((
D до Маклай Показати IP 10 Квітня 2012 14:10
УКРТЕЛЕКОМ НАШЕ ВСЕ. І довбати нічого не треба.
22 Показати IP 10 Квітня 2012 13:53
шо маклай то маклай- щоб мати інтернет не обовязково щось довбати- є бездротовий .Ніхто сьогодні благати прийти подовбати стіни і зробити безлад і бруд не буде- це точно.
Ірина Показати IP 10 Квітня 2012 14:08
Прийди і подивись чого натворили на Володимирській 103, підїзд відремотнований, після інтернет-провайдерів, підїзд став похожий на свалку сміття, хто після них ремонт має робити, ремонт був зроблений за власні кошти мешканців будинку??? Можливо Соколовська мпє дозвола, то нехай і виділяє кошти хоча б на косметичний ремонт, цю роботу можна робити акуратно а не похабно!!!
Интернетзависимый Показати IP 10 Квітня 2012 14:19
Теперь из-за бабок будем так и сидеть на Адсле от Телекома. Я так понял хотят наши местные депутаты пощипать провайдеров.
111 до Интернетзависимый Показати IP 11 Квітня 2012 11:02
Добав плату за ремонт під'їзду (не дирку заліпити цементом а поштукатурити і пофарбувати в один колір) і тоді побачимо чи ще захочеш такого інтернету
Факт Показати IP 10 Квітня 2012 14:22
Встановлюються станцыъ, які передають сигнали з ще не вивченим впливом на здоровя. То Соколовська знає, що по Стрілецькій таку фігню понаставляли?
SysR до Факт Показати IP 10 Квітня 2012 16:43
Плацебо теж впливає на людину ФАКТ!
Ігор Показати IP 10 Квітня 2012 14:46
Так,це справді проблема.Тому,що невідомо хто і чому лазять по щиткам,роздовбують стіни.І це називається благом?Є елементарні правила проведення інтернету.Є бажаючі?Візьміть дозвола;зробіть роботу,як люди, а не свині та отримуйте за надані послуги кошти.
Ирина Показати IP 10 Квітня 2012 15:06
До Маклая- сегодня Датагруп трубу провел через все 9 этажей, завтра придет новый провайдер- свою трубу проложит, послезавтра еще парочку просверлят- вот красота-то в подъезде! Может, все таки упорядочить и с толком оформить? Гораздо проще кинуть двадцать труб по подъездам и кабеля посреди дворов над домами хаотично. А вот пораскинуть мозгами и вложить деньги в цивилизованно проложенные сети никто не хочет. Не в 18 веке живем. А без интернета сегодня достаточно сложно- множество нужной информации черпаем именно из всемирной сети. Кстати, кто не в курсе- власти Парижа давно запретили наружное "опутывание" кабелями. Вы не увидите на улицах Парижа ни кабелей освещения, ни кабелей интернета- все коммуникации исключительно подземные. У нас достаточно несложно сделать то же самое- было бы желание и деньги. Просто привыкли хапнуть- а вкладывать в развитие никто не хочет.
SysR до Ирина Показати IP 10 Квітня 2012 16:39
У Франції коли будували будинок закладали у проект кабельні комунікації до кожної квартири. Більшість наших будинків будувалась у часи СРСР коли по розрахунках телефон мав бути один (максимум 2) на підїзд а про інтернет у кожну хату годі казати. У польщі наприклад щоб не довбати приватну власність проблему вирішують бездротовою мережою.
Модемник Показати IP 10 Квітня 2012 16:59
Прийдіть до мене і роздовбайте стіну бо я тим .... модемом фільм качаю 10-15 годин
Le[ Показати IP 10 Квітня 2012 17:27
І у мене продовбайте, бо не можу вже цим Укртелефоном користуватись. Весь світ вже на 100 МБіт/с сидить, а в нас 2 мбіт/с. А далі кажуть, що лінія не тягне.
Маклай Показати IP 10 Квітня 2012 18:57
Київстар інет рулить і мені подобається в нас довбали робили і все норм і всі довольні
Пилип Показати IP 10 Квітня 2012 19:00
О це дійсно проблему знайшли. Виявляєтсья в нас вже всі підїзди відремонтовані, чисті і охайні. І 100 мегабітного дешевого інтернету нам не треба, бо ше пилюки в підїзді насипиться. Цінуйте, що маєте.
ВОЛЗАЛ. Показати IP 10 Квітня 2012 19:46
мяса без г...на не бувае , як і будівництва без сміття . А ВЗАГАЛИ МОЛОДЦІ ЩО ЗРОБИЛИ. ХОТЬ ІНТЕРНЕТ НОРМАЛЬНИЙ ПОЯВИВСЯ.
pixel Показати IP 10 Квітня 2012 20:22
Всего-то проблем, чтобы чисто сделали! А шуму!!!:) Ох и народ у нас! :) Да напишите к провайдерам или отправьте уполномоченного от власти или ОСББ, чтобы аккуратно делали или убирали после себя и все решение проблем!!! А качественный интернет давно пора проводить!!!
Anonymous Показати IP 10 Квітня 2012 22:40
мне проводили airbites и ничего не долбали протянули через щит и всё и прямо до компа и всё это за 1 грн а сколько метров кабеля ушло ...... тянули с 9 этажа на 4ый ... Я им очень благодарный за интернет !!! Укртелеком Г...НО, уже наверно 2.5 года отказался от этого провайдера. советую airbites очень класно и не дорого всего за 60 грн имеешь 20 мегабит
Anonymous Показати IP 10 Квітня 2012 22:58
между словом долбят стены это от ДатаГрупа ...
Дмитрий Показати IP 11 Квітня 2012 14:02
Между словом, долбят не стены а перекрытия межэтажные Датагруп и Киевстар, а эйрбит просто кидает кабель ввиде соплей по фасаду с крыши, по которым потом кроме интернета можно еще и воду подавать через этот кабель, слыхал что уже у некоторых такое было, когда через ютипишный кабель вода затекала в сетевую карточку. К сожалению все существующие коммуникации давно забиты разными кабелями, мусором и т.д., кидать сопли по фасадам - это вообще тихий ужас, так что от установки новых коммуникаций ввиде труб никак не избежать и на это тратят деньги не балансодержатели, а провайдеры за что они же еще и виноваты - парадокс. На счет чистоты, все и так знают какие у нас ремонты, отремонтированых подъездов - еденицы. Убирать за собой после проведения работ это обязательно, но это же не может означать сделать ремонт в подъезде.
Київстаровець Показати IP 25 Жовтня 2012 20:10
лохи за Київстар бо відносно дешево а що швидкість не дотягує й айпі місцеве їм плювати, кому потрібне те розрекламоване оплачувати рахунок мобільника інтернетом краще б дали оплатити інтернет рахунком мобілбника, а довбачі в основному саме Київстар
Користувач Показати IP 1 Травня 2013 11:01
Тільки ідіот може бути проти хорошого інтернету,за помірну ціну,але...Прийти,нас*ати і так залишити...Ну я не знаю,може шановному Маклаю подобається срач,та я не з таких.Коли в нас довбали стіни я був на роботі,а то б напевно вони б те неподобство або привели в порядок у під"їзді,або штукатурили б опорний пункт діб так 15...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus