USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку влашували акцію зі здачі донорської крові. ФОТО

8 Лютого 2013 18:37
У Луцьку в межах акції «Здай кров – врятуй життя» 25 лучан стали донорами крові. Захід відбувся 8 лютого.

Як повідомив у коментарі «ВН» організатор акції «Здай кров – врятуй життя» Костянтин Березовський, у Луцьку така акція відбувається не вперше.

«В Україні є нестача донорів та донорської крові. Щодо Волинської області, то ми займаємо четверте місце за кількості необхідної крові, але результати, в принципі, непогані. Бувають випадки, коли люди помирають від нестачі донорської крові. Ми вирішили, що громадські активісти та журналісти здадуть власну, показавши іншим громадянам, що це не страшно і навіть корисно. З цього ж подвійна користь, адже допомагаємо і собі та іншим» – розповів Костянтин Березовський.


З його слів, зазвичай, здаючи кров, донори «адресують» її конкретним людям, наприклад онкохворим, однак цього разу кров здали для тих волинян, які потребуватимуть її в майбутньому.

Як розповіла молодша медична сестра Волинської обласної станції переливання крові Тетяна Терпелюк, перед здачею крові потрібно гарно харчуватися, особливо попити солодкого чаю або просто з’їсти чогось солодкого.

«Звичайно ж, треба виспатися, бо часом приходять після роботи, невиспані, лякаються чи ще щось, і непритомніють. Щодо добровольців, то у минулі роки було їх більше, зараз же трохи менше людей» − зауважила Тетяна Терпелюк.

Акцію «Здай кров – врятуй життя» організовали СГО «Молодіжна Платформа» та Костянтином Березовським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коментатор Показати IP 8 Лютого 2013 23:42
Молодці!!! Дай Вам БОЖЕ Всім здоров'я!!!
Самсон Показати IP 9 Лютого 2013 11:38
проблема зробити таку ініціативу постійною! а так гарна і молодці, що тримаєте марку
alex Показати IP 10 Лютого 2013 20:58
В минулому році випадково почув про такий захід і прийняв участь. А цього року побачив лише після закінчення. Побільше потрібно анонсувати такі заходи. Значно більше було б учасників, якби в ЗМІ була інформація за пару днів до заходу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus