USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку все менше людей опиняється в лікарні

7 Грудня 2011 16:41
Завдяки роботі сімейних лікарів рівень госпіталізації лучан зменшився на 16%. «Швидку допомогу» викликають майже в 2 рази рідше.
Про це 7 грудня під час презентації проекту «Сімейний лікар: хто він?» розповіла завідувач відділення сімейної медицини № 1 міської поліклініки №1 Валентина Берник.

З її слів, сімейна медицина в Луцьку запроваджена 2000-ого року. Кожного зареєстрованого мешканця міста «закріпили» за фахівцем конкретної поліклініки. «Тобто кожен лучанин і його сім’я отримали можливість консультуватися в одного лікаря, який вивчав історії хвороб та давав поради щодо лікування та профілактики», - пояснила вона.

Як наслідок, каже Берник, за ці роки на 46% зменшилась кількість викликів «швидкої допомоги», на 16% знизився рівень госпіталізації пацієнтів.

Водночас, доповнила колегу завідувач відділення сімейної медицини № 2 Марія Богородецька, медики міської поліклініки №1 щороку обслуговують майже 58 тисяч людей. Зі слів фахівця, задля зменшення навантаження, а також полегшення доступу пацієнтів до медичних послуг, треба відкрити підрозділи сімейної медицини на вулицях Дубнівській, Привокзальній та Замковій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лікар Показати IP 7 Грудня 2011 17:25
Ліпше написати, не "...опиняється в лікарні", а "...користуються послугами лікарів на дому", позаяк відразу зявляється асоціативна думка "а де опиняється? на тому Світі?". Це - враховуючи рівень сучасного медичного обслуговування, або, швидше, його відсутність і недоступність. Виходить, "помиловать нельзя повесить". Так помилувати чи повісити? Набридло читати ваші головоломки!
VSC Показати IP 7 Грудня 2011 17:31
Просто люди жить дольше хотят.
Ескулап Показати IP 7 Грудня 2011 17:32
На теперішній час,люди не звертаються за допомогою в лікарні,лише по одній простій причині-відсутність грошей!А захворюваність збільшується!Лікуються народними методами або через інтернет!А на ракхунок сімейної медицини,я -проти!Це велике навантаження на лікарів,вони просто фізично не встигають діагностувати та лікувати таку велику кількість пацієнтів,яка їм передбачається законодавством!Європа вже хоче відмовлятися від неї,а ми тільки впроваджуєио її!
Лучанин Показати IP 7 Грудня 2011 23:07
Ех хотів би я побачити як Бернику якийсь сімейний лікар буде апендицит вирізати... Це в їх обов'язки теж входить. Сімейних лікарів, мабуть, придумала людина дуже ображена на життя. Сімейний лікар в селі - одне діло, інше - в місті. Ну чому ми завжди цивілізацію хочемо в зад засунути?
небайдужа Показати IP 8 Грудня 2011 08:19
Ліпше написати, не "...опиняється в лікарні", а ".....а просто відправляються на той світ!
Dyssja Показати IP 13 Грудня 2011 21:55
вигідніше лікуватись вдома без лікарів, бо немає здорових людей, є лікарі які погано шукають)))) такщо можуть залікувати)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus