USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У рамках адмінреформи скоротять понад 50% держслужбовців, - міністр

10 Грудня 2010 16:59
У ході проведення адміністративної реформи в Україні буде скорочено понад 50% державних службовців.

Про це сьогодні заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, коментуючи впровадження адмінреформи і указ Президента «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», - повідомило Радіо Свобода.

За його словами, скорочення держслужбовців не відбуватиметься в один момент «з сьогодні на завтра», а триватиме не один рік. Для людей, яких звільнятимуть, спочатку будуть створені відповідні умови для того, щоб вони могли «знайти собі місце або у державному, або у приватному секторах», додав міністр.

Як заявив Лавринович, перший етап скорочення держслужбовців не сприятиме економії значних сум бюджетних коштів, оскільки людям, які будуть звільнятися, треба буде виплатити певні «вихідні» суми. Крім того, за його словами, не виключено, що деяка частина цих людей після звільнення зареєструється у центрах зайнятості, і їм треба буде виплачувати допомогу по безробіттю.

Водночас міністр запевнив, що на наступних етапах проведення адмінреформи «економія буде очевидна».

Разом із тим, міністр наголосив, що наразі в Україні, на жаль, працює значна кількість службовців, які діють таким чином, що «не вирішують проблеми, а навпаки – створюють їх».

Як зауважив Лавринович, виданий Президентом указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» не суперечить законодавству.

Нагадаємо, 9 грудня Президент Віктор Янукович змінив склад уряду, скоротивши кількість міністерств. Планується, що реорганізація центральних органів влади – це лише перший етап адміністративної реформи, після якого запланований й другий етап, у ході якого будуть реформуватися місцеві органи влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Економіст Показати IP 10 Грудня 2010 21:18
Давно пора.
ostap Показати IP 11 Грудня 2010 08:40
мені це починає подобатися.. принаймні прозвучали заяви а вслід і дії- перетурбації в кабміні. зрозуміло що адмінресурс будуть пристроювати кудись, але ж і під цей шумок мабуть з половину скорочених - таки дійсно скоротять... га?
Стрийко Показати IP 11 Грудня 2010 13:18
І ще б трохи місцеву владу перетрусили - бо вже дуже до фіга в них роботи - по 10 разів треба приходити в кабінети по дозволи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus