USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Росії заборонили погано думати про патріарха Кирила

12 Квітня 2012 10:56
Мешканець міста Гатчина під Петербургом у Росії був визнаний винним і отримав умовний тюремний термін за фрази на кшталт «Бог – це міф» і за те, що подумки бажав смерті патріарху РПЦ.
Про це повідомляє ТСН.
39-річний Дмитро Лебедєв потрапив під суд після того, як почав обговорювати і засуджувати клерикалізацію країни в Інтернеті. Наприклад, в одному з текстів, який був визнаний Гатчинським судом «блюзнірським і єретичним», йшлося про те, що самі священнослужителі не вірять в бога.
«Вони-то не вірять в бога, вони прекрасно пам'ятають, як зневажали язичництво на Русі, як рубали волхвів за їхню відмову прийняти християнство, як переслідували старообрядців. Вони прекрасно знають, що їхній бог - це міф, тому, під час проповіді вони думають тільки про те, скільки принесе «свічковий дохід», - писав Лебедєв.

Втім, «крамольні» тексти не були ключовими при підготовці обвинувачення. Прокуратура акцентувала увагу на назві групи, де обговорювалася РПЦ, - «Убий патріарха». Тому, як розповів старший слідчий з особливо важливих справ Артем Михайлов, крім звинувачень у блюзнірстві, у справі Лебедєва фігурувало звинувачення в насильстві, засноване на забобонах обвинуваченого.

Справа в тому, що Лебедєв був каббалістом і вірив, що якщо думати про людину погано, їй теж буде погано. Разом з новгородським окультистом Дмитром Шубіним вони організували в блозі уявну акцію під назвою «Вбий патріарха». На їхню думку, люди, яким не подобається РПЦ та її сановники, мали в один і той же час подумки побажати їм смерті.

Цей «мислезлочин» і став основою для вироку. Адже, за версією слідства, бажати людині смерті - значить закликати до насильства. Більше того, у вироку містяться описи ще більш страшних уявних злочинів. «Висловлювання (Лебедєва) містять приховане спонукання, звернене до потенційних читачів, діяти так, щоб «наступні покоління не були під гнітом духовенства», «боротися за майбутнє», в якому не буде ніяких релігій, де кожна людина буде вільною у своїх думках, своїх ідеях», - зазначено у вироку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Поп Гундяй Показати IP 12 Квітня 2012 11:12
У Р А !
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2012 11:27
Яке ура?! З одного боку "так" РПЦ нема за що поважати, але всіх під 1 не модна ставити, нажаль, РПЦ-це влада, а не релігія, це майнові інтереси, а не духовні... Але той чоловік теж не адекватна людина,не можна закликати до вбивства, Бог йому суддя, якщо так всі почнемо думати то жити страшно буде, на двір не вийдемо...
))) до Лучанка Показати IP 12 Квітня 2012 15:56
тут не думать, тут пи...ть пора. ногами.
SPIKER Показати IP 12 Квітня 2012 11:41
залишилось відкрити філіал святої інквізиції...
))) Показати IP 12 Квітня 2012 15:42
попец России. а тоже началось с хрёстиёнской этики в школах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus