USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У сусідів-білорусів заборонили пити пиво в лісі й на узбіччях доріг

5 Березня 2010 18:25
Відсьогодні волиняни під час візитів до сусідньої Білорусі мусять пам’ятати, що там заборонено пити пиво у громадських місцях і навіть у лісі та на узліссях – інакше оштрафують на 100 доларів.
Заборона на вживання пива в громадських місцях, введений в Білорусії в кінці лютого, буде діяти і поза населеними пунктами. Білоруси роз’яснили, що природні зони, наприклад, ліси можуть вважатися громадськими місцями, «якщо гурт людей вживає спиртні напої на очах інших».
До відповідальності людей, які п\'ють пиво на природі, не будуть залучати в тому випадку, якщо «розпивання алкоголю відкрито не демонструється».
Також відзначили, що пити пиво, так само як і міцні спиртні напої, не можна на узбіччях доріг – оскільки узбіччя також вважаються «громадським місцем».
Заборона пити пиво в громадських місцях, зокрема, на міських вулицях, в скверах і громадському транспорті набув чинності 23 лютого. Повідомлялося, що він буде діяти і в пасажирських літаках національної авіакомпанії «Бєлавіа», а також пасажирських поїздах, включаючи іноземні потяги, які перетинають території республіки.
Порушників заборони карають штрафами. При першому порушенні винуватця можуть оштрафувати на суму до 280 тисяч білоруських рублів (близько ста доларів). При повторному - до 525 тисяч білоруських рублів (близько 180 доларів), - пише Lenta.ru
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Snap_x Показати IP 6 Березня 2010 00:58
Класне ж в них визначення громадських місць) А в лісі прийдеться в кущах пити, щоб це не було відкритим демонструванням))) Трошкі вже перегнули палку.
Вікінг Показати IP 6 Березня 2010 09:06
Це європейська традиція. Може, й правильно. Тільки от в літніх барах відкритих будуть пити, а перехожі бачити як пють. Це вже не публічне місце?
Evil Показати IP 6 Березня 2010 12:42
Тепер будуть наливати пиво у термоси. І ще цікаво, хто ж буде слідкувати за розпиттям пивка у лісі, лісники?
spiker Показати IP 6 Березня 2010 18:21
бацька гонить!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus