USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

У жовтні вулиці таки перейменуємо, - Григоренко

7 Вересня 2011 11:52
У Луцькій міській раді не відмовилися від ідеї перейменування вулиць міста Луцька, й мають намір знову виносити це питання на розгляд сесії, щоправда, в «урізаному» вигляді.

Про це йдеться в інтерв’ю депутата Луцької міської ради Сергія Григоренка виданню ВІП.

Нагадаємо, комісія з впорядкування назв вулиць міста Луцька розробила проект рішення міськради з перейменування 27 вулиць міста. Відповідне рішення сесія прийняла, проте міський голова Микола Романюк наклав вето на нього, аргументуючи це тим, що рішення про перейменування прийняли без консультацій з громадою. Вето не подолали .

«Зараз веду консультації з колегами, з міським головою, з мешканцями міста спілкуюся. Тож моя позиція така: вулиці необхідно перейменовувати, слід позбавлятися радянської «спадщини». Вже десятки разів зауважував, що гроші на це потрібні невеликі. Впроваджуватимемо поступово», - сказав в інтерв’ю Григоренко.

«Та й ми ж не просто перейменовуємо вулиці, ми даємо їм шанс на розвиток, адже у проекті рішення записано: провести роботи щодо благоустрою. Прочитав в Інтернеті, що, почувши про таке, мешканці однієї з вулиць звернулися з проханням, аби й їхню вулицю перейменували й відповідно впорядкувати. Що хочу сказати… Ті, хто виступав проти, мають право на свою позицію. Інша справа, що люди думали: на перейменування потрібні колосальні кошти. Хоча для простих лучан – жодних витрат. Доведеться лише поставити штампи», - вважає депутат.

«Однак, враховуючи суспільний резонанс та вето, через місяць-два ініціюємо перейменування лише частини. Ті вулиці, де був серйозний супротив, поки зачіпати не будемо. Можливо, проведемо додаткові консультації через ЗМІ. Але у жовтні, певно, вісім чи десять вулиць таки перейменуємо. А через рік – ще десять, аби не навантажувати міський бюджет. Але настоюватиму, щоби їх облаштовували й наводили там порядок», - заявив Сергій Григоренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Олександр Показати IP 7 Вересня 2011 12:41
Пане Григоренку, а можна щоб спочатку провести роботи щодо благоустрою, а потім перейменувати вулицю? Тобто "стільці" все ж таки спочатку? І щоб Ви були персонально відповідальним за благоустрій? Чи вважаєте, що "мешканці однієї із вулиць" будуть проти?
Валентина Показати IP 7 Вересня 2011 13:08
Я поживаю на вул.Доватора, її теж мають перейменувати.Але перш ніж Ви маєте це зробити то хоч розрівняйте та заасфальтуйте бо такого бездоріжжя напевно у самих віддалехих селах немає. Бо мешканці нашої вулиці проти такого перейменування.
Ольга Показати IP 7 Вересня 2011 13:34
Сергій, отямся в кризу... Ти ж, ніби, мудрим був колись??? А це щось таке пропонуєш, що мені соромно сказати людям, що я ЙОГО знаю... А уяви вдячність підприємств та підприємців, які незлим тихим словом подякують за потребу у заміні бланків документів з реквізитами (а це вже теж кошти, причому не бюджету міта...),заміну інформносіїв на картографії на сайтах і т.д. А геодезисти у землеустрої як будуть раді, а картографію усю переробити та перевидати, а служби з експлуатації мереж не раз згадають де це???, якщо аварія... А скільки людей помре, поки в швидкій допомозі водій додумається що то Григоренко на що змінив??? Тільки що ЛУЧАНИ щиро дякували Миколі Романюку за мудрість відміни безглуздої пропозиції... А наш Григоренко знову за своє, за те, що люди безтолковим вважають...
Упс Показати IP 7 Вересня 2011 13:51
Згадую, як дехто з депутатів минулих скликань теж усіляке абищо на сесіях проштовхували, чи намагались. Багато було абсурдного, другорядного, та й просто непотрібного. Але..депутатство не вічне. Think of the eternal
Бабушіна Показати IP 7 Вересня 2011 14:26
а пуп не розвяжеться як будеш переіменовувати від потуги? вулиці він впорядкує......потім. Ти спочатку впорядкуй а потім патякай .
Реалист Показати IP 7 Вересня 2011 14:29
А давайте Луцк на Луческ переименуем? Серега, как тебе идейка? Красота, и гемор с какими-то пару улицами на этом фоне будет просто прыщиком на теле слона. Масштабно работать нужно, пан депутат.
Олександр Показати IP 7 Вересня 2011 14:51
А може краще не будемо позбавлятися радянської спадщини - асфальтового покриття доріг, бордюрів, газонів, дворів та скверів? Може її підтримаємо, пане Григоренку? І мешканці Луцька будуть Вам дійсно вдячні. Чи українська незалежна спадщина (є така за останні 20 років?) все ж Вам більше довподоби?
WEGER Показати IP 8 Вересня 2011 21:04
ПЕрейменовувати легше ніж впорядковувати. Займіться нарешті ділом, а не піаром!
Людерc Показати IP 11 Вересня 2011 17:47
пора провести инвентеризацию прихватезированных бютовцами в свое время земельных участков, чтобы понять чем они отличаются от нынешних "керманичей"!
Валентинв Показати IP 12 Вересня 2011 12:29
Щановний пане Григоренку! Ви спитайтесь у людей чи це потрібно їм? Стояти в чергах щоб паставити штампи на всіх документаї. Чи є у нас час щоб здійснювати ці походеньки. Коли нам простим смертним потрібно заробляти гроші, щоб прокормити свою сям'ю щоб якось існувати а не біситися з жиру і задовільняти Ваші безглузді видумки. Краще займіться чимось корисним для суспільства. Ви пишите що гроші на це потрібні невеликі.А на мою думку це чергове видмивання коштів. Де буде здійснене перейменування вулиць а роботи щодо благоустрою так і залишуться на папері.
житель Луцька Показати IP 14 Вересня 2011 12:49
Відвернути увагу від важливіших проблем міста вирішив григоренко
OrestN Показати IP 17 Вересня 2011 21:36
Пане Григоренку, краще займайтесь безпосередньою роботою, а не недолугим самопіаром! Вам не стидно жити в такому свинарнику як Луцьк? Зовнішній вигляд замизганого міста - це якість Вашого депутатства, як і всіх горекерманичів, тушок та зайдів.
надія Показати IP 19 Вересня 2011 13:03
бланогоустрію як не було так і не буде але григоренко буде думати =що щось коресне як депутат для міста зробив на більше не здатний

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus