USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Учені вперше зробили 3D-знімок коронавірусу

21 Січня 2021 17:31
Науковці з китайського університету Цінхуа разом зі студією Nanographics уперше зробили 3D-зображення коронавірусу SARS-CoV-2 завдяки знімкам миттєво заморожених зразків вірусу.

Про це йдеться у пресрелізі компанії Nanographics, передає Громадське.

Науковці зробили знімки заморожених зразків вірусу за допомогою кріоелектронної томографії. Потім студія дещо відредагувала зображення, щоб зробити його кращим для сприйняття. Зокрема, структуру вірусу розфарбували в різні кольори.

Такі невеликі об’єкти, як віруси, не мають звичного для нас кольору. 3D-зображення вірусу отримали за допомогою електронів, які не пов’язані з кольорами, що бачить людина, тому студія і представила зображення в кольорах на власний розсуд.

Раніше науковці представляли лише комп’ютерні 3D-моделі коронавірусу. «Ми вперше можемо показати справжній коронавірус у деталях», – ідеться в заяві компанії.

Роздивитися вірус можна на відео, фото, а також за допомогою інтерактивного сайту зображення можна повертати в різні боки.

Нагадаємо, уперше вірус SARS-CoV-2, який спричиняє захворювання COVID-19, зафіксували у грудні 2019 року в китайському місті Ухань. Відтоді коронавірус поширився у світі й наразі триває пандемія COVID-19.

Коронавірус постійно мутує, і нині дослідникам відомо принаймні про дев’ять груп таких мутацій. Зокрема, існує «британський» штам вірусу, який учені називають заразнішим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus