USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Футбол: Україна U-20 перемогла Італію та вперше в історії вийшла до фіналу чемпіонату світу

11 Червня 2019 20:25
Збірна України завдяки голу Булеци мінімально перемогла збірну Італії та вперше в історії вийшла до фіналу чемпіонату світу з футболу U-20.

Матч відбувся 11 червня у польському місті Гдиня.

На шляху до півфіналу збірна України в 1/8 розгромила Панаму з рахунком 4:1 та мінімально здолала Колумбію в 1/4. Натомість італійці в 1/8 мінімально здолали господарів турніру Польщу, а в 1/4 впевнено переграла Малі 4:2.

Варто зазначити, що в старті українців були Попов та воротар Лунін. Існувала ймовірність, що Попов і не зіграє сьогодні, адже у минулому матчі був замінений через травму, натомість кіпер українців ще вчора був у запасі національної збірної України, яка перемогла Люксембург.

Перший тайм

Команди розпочали обережно, особливо не ризикуючи іти вперед, тож гра здебільшого точилася у центрі поля. Зокрема, збірні обмінялися кутовими, однак вони нічим небезпечним не завершилися.

На 13 хвилині удару завдавав Дришлюк, але м’яч пролетів над поперечкою воріт італійців. Відзначимо, що гра мала невисокий темп, а за стартові 20 хвилин команди навіть не спромоглися завдати жодного удару в ствір воріт. Лише на 22 головою в ствір воріт Пліццарі влучив Сікан – італійський воротар на місці.

Темп гри продовжував бути невисоким, жодна з команд не хотіла ризикувати у півфіналі чемпіонату світу, сподіваючись на помилку суперника. На 34 хвилині в італійців віч-на-віч з Луніним виривався Скамачча, однак невдало обробив м’яч, втративши його. А згодом українці відповіли небезпечним ударом зі штрафного від Булеци – воротар італійців здійснив сейв.

Також зі штрафного в українців пробивав Корнієнко – цього разу вище воріт. Відтак, на перерву команди пішли з нулями на табло.

Другий тайм

По перерві тренери не стали проводити замін, тож команди вийшли на поле у тих же складах. На 52 хвилині Пінамонті мав шанс відкривати рахунок, пробиваючи з меж карного майданчика, але Лунін впевнено відбив цей удар.

Відзначимо, що на старті другого тайму італійці активніше діяли на полі, українці програвали в швидкості, однак вдало захищалися. Відзначимо, що на 63 хвилині Італія могла відкривати рахунок: з-за меж штрафної стріляв Пінамонті – невлучно та рефері зафіксував порушення правил з боку італійців.

А через дві хвилини українці зробили те, що не змогли італійці – відкрили рахунок у матчі: Конопля зробив фірмовий простріл з флангу, на який відкликнувся Булеца, замкнувши його з одного дотику – 1:0.

На 72 хвилині Супряга, який вийшов на заміну, міг робити рахунок 2:0, але вийшовши на побачення з голкіпером, не влучив у ворота.

А за 10 хвилин до завершення основного часу українці залишилися у меншості: один з лідерів нашої збірної Попов отримав другу жовту картку. Тренерський штаб вимушений був випустити на поле Сафронова, який замінив автора єдиного голу Булецу.

Кащук гарматним ударом міг збільшувати перевагу своєї команди, але м’яч по-зрадницьки влучив у поперечку. Навіть у меншості українці старалися атакувати, аби не дозволити італійцям зрівняти рахунок.

Капоне на 89 хвилині міг зрівняти рахунок, але «кулястий» після його удару метрів з семи пролетів вище. Італія зрівняла рахунок, але суддя передивився повтор та побачив порушення правил в італійців, відмінивши взяття воріт.

Вдітак, збірна України зберегла переможний рахунок, вийшовши вперше в історії до фіналу чемпіонату світу U-20.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Україна Показати IP 11 Червня 2019 20:41
В Росії почалися масові самогубства Усю команду у Верховну раду партія "Динамо"
Pattern до Україна Показати IP 11 Червня 2019 20:58
Дарма ви так. Більшість росіян, які слідкують за футболом, підтримували наших хлопців. Після гри безліч привітань на російських ресурсах. Купа приємних слів та побажань перемоги у фіналі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus