USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Україна передала Польщі організатора викрадення 8 млн злотих

16 Жовтня 2018 22:18
Поліцейський конвой у Ряшеві прийняв наприкінці минулого тижня від українських спецслужб у міжнародному пункті пропуску Ґжеґожа Л., який був головним ініціатором викрадення 8 млн злотих (понад 1,8 млн євро), здійсненого три роки тому у місті Сважендз неподалік Познані.

Про це повідомляє Польське радіо.

Чоловіка вистежили неподалік Одеси поліцейські спеціальної групи розшуку Воєводської комендатури поліції у Познані. Співробітники передали усю зібрану інформацію своїм українським колегам, котрі затримали розшукуваного злочинця. Під час процедури екстрадиції затриманий перебував під арештом у Києві (від листопада 2017 року).

Після передачі його українською стороною польській Ґжеґож Л. чекає на подальші дії в ізоляторі тимчасового тримання у Перемишлі. Прокурор видав наказ про негайне перевезення його у слідчий ізолятор у Познані. Коли він потрапить туди, йому висунуть звинувачення і чоловіка буде допитано як підозрюваного, - повідомив Міхал Сментковський, речник Окружної прокуратури в Познані.

Про «напад століття» в Сважендзі писали всі польські ЗМІ. Підставний конвоїр працював раніше в охоронній фірмі. Він тривалий час готувався до своєї ролі: відпустив бороду, поголив волосся на голові, змінив свою особу. Коли його колеги по роботі пішли до одного з банків, він поїхав з місця у фургоні, наповненому грошима. Чоловік викрав 8 млн злотих. У нього було декілька спільників. Познанська прокуратура тривалий час розшукувала фальшивого конвоїра та його поплічників. У результаті їх вдалося затримати. На свободі тривалий час залишався Ґжеґож Л., якого познанська прокуратура вважала «мозком нападу століття» у Сважендзі. Він - екс-поліцейський і колишній віце-голова охоронної фірми, який взяв на роботу підставного конвоїра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus