USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські кораблі у пастці: спроба прориву. ОНОВЛЕНО. ВІДЕО

21 Березня 2014 20:12
Українські моряки, які заблоковані в озері Донузлав, намагаються прорватися в море.

Про це повідомив моторист десантного корабля "Кіровоград" Іван Шепель, - повідомляє "Українська правда".

"Морські тральщики, в тому числі "Черкаси" з піснею "Ворогові не здається наш гордий Варяг" пішли на бонові ворота, там, де знаходяться затоплені кораблі", - розповів він.

У розмові моряк поскаржився на відсутність вказівок з боку влади.

"Ми намагаємося зрозуміти, що нам скаже наша влада, хоч що-небудь", - зазначив він.

За станом на 18:52 морський тральщик "Черкаси" після спроби вирватися з озера Донузлав зайняв оборону й залишається вірний присязі разом з десантним кораблем "Костянтин Ольшанський".

Про цей розповів командир корабля "Черкаси" Юрій Федаш.

Він зазначив, що о 9 ранку п’ятниці минув строк ультиматуму, поставленого російськими військовими.

Кораблі "Костянтин Ольшанський", "Кіровоград", "Чернігів" пішли до причальної стінки за наказом командира бригади. "Черкаси" відмовилися виконувати такий наказ.

Після цього, командування МВС відсторонило командира бригади, і кораблі тимчасово зупинилися, а "Костянтин Ольшанський", відійшов від причалу й став на якір.

"Однак через три години, морський тральщик "Чернігів" все-таки пішов до причалу, щоб здати корабель. За ним пішов середньо-десантний корабель "Кіровоград". Вони не побачили підтримки країни, держави", - розповів він.

"Після цього ми, морський тральщик "Черкаси" під пісні "Врагу не сдается наш гордый варяг" пішов на вихід з озера Донузлав і спробував відтягти один корабель, щоб звільнити собі вихід", - розповів Федаш.

"Оскільки не вистачило потужності, почали рватися кінці, але десь протягом години ми відтягували корабель. Ми попросили допомоги в морського тральщика "Чернігів", щоб можна було відтягнути вдвох, на що ми одержали відмову", - розповів капітан тральщика "Черкаси".

З його слів, через це "операція не увінчалася успіхом".

"За цей час вертольоти підлітали, снайпери були навколо. Обстановка нарощувалася щохвилини, ми не звертали на це увагу, нас це не лякало", - додав він.

"Після того, як більше не було можливості щось робити, корабель залишив кінці, щоб не сісти на мілину. Після цього ми пішли займати оборону, став на якір і тримає кругову оборону з великим десантним кораблем "Костянтин Ольшанський", - розповів Федаш.

Він також розповів, що вранці у п'ятницю написали рапорт на звільнення й зійшли з корабля 2 офіцери, один мічман і 9 людей особового складу.

Залишився корабель з екіпажем не в повному складі, але ми продовжуємо тримати оборону. "Здаватися не збираємося. Кожний член екіпажа сказав, що не хоче в такій ганьбі, як здача, брати участь", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи підняли ті кораблі, які підійшли до причалу, російські прапори, Федаш відповів, що " можливо, що в них є домовленість підняти триколор у суботу".

Як повідомлялося, моряки тральщика "Черкаси", який знаходиться на окупованій території в озері Донузлав селища Новоозерне вимагають від керівництва прийняти конкретне рішення щодо подальших дій військових.

Нагадаємо, що екіпаж корвету "Луцьк" командування кинуло напризволяще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
я Показати IP 21 Березня 2014 14:50
влада мовчить і спить.... як не дивно 24 рік поспіль
Анонім до я Показати IP 22 Березня 2014 00:18
до сих пор не дошло? "влади" нема!
ні Показати IP 21 Березня 2014 14:56
Влада не мовчить, а перепитує у керівництва США та ЄС що краще зробити чи виразити глибоку стревоженість чи сильно сильно засудити дії російських військ.
Антон до ні Показати IP 21 Березня 2014 15:10
100%
так до ні Показати IP 21 Березня 2014 15:20
Один вже допитався у Кремля і "злив" Україну. А "ВОНИ" злили Крим.
Сусід Показати IP 21 Березня 2014 15:52
Су*и!!!
владі Показати IP 21 Березня 2014 17:00
Сво..та баптистська, ви будете щось робити, чи ні, памороки приморожені!!!!!!!!!!!! За що ви людей кинули і плодите у ВР непотрібні папірці?!!
Думка Показати IP 21 Березня 2014 21:32
За що боролись? За посаду Турчинова-Яцинюка-Пустовіта-Гузя *******-Данильчука *******-Козюру-********,Григоренка-******* і зараз маємо те що маємо ,що змінилось,за що загинули молоді люди,щоб зараз ця ******** наживалась на чужій біді.Люди добрі на Вічі ,яке відбудеться запросіть іх біографіі і минуле ,почуєте і побачите багато цікавого 90% бандити і аферисти особливо Пс і Самооборона з автомайданом.Де СПЕЦСЛУЖБИ?
лот Показати IP 21 Березня 2014 21:38
Как провожают пароходы совсем не так как корабли...
Андрій Показати IP 21 Березня 2014 23:37
Три буксира зі сторони моря можуть розтягти завал за день, але українські адмірали не дають буксирам команди це зробити. Адміралів підтримують Тенюх та Турчинов. Вирішення проблеми можливе тільки після зміни командування. Командування призначили партії: Батьківщина, Удар, Свобода. Це оначає - після переобрання Верховної Ради. До того часу з кораблями щось заплановане укр. командуванням має трапитись. Подивимось виставу.
Анонім Показати IP 22 Березня 2014 00:10
це повний п...ц.Тікайте хлопці до росіян.
ВОЛИНЯНИН до Анонім Показати IP 23 Березня 2014 10:39
БІЖИ БУДЕШ ДУПУ ІМ ЛИЗАТИ БО В НИХ БУМАГИ НЕМА
бачив Показати IP 22 Березня 2014 10:03
Після вчорашнього "діалогу", у ефірі ТСН, Тенюха з одним з командирів морської пехоти у Феодосії - жоден військовий не повернеться в Україну! Міністр - повне Г...!!!
ВОЛИНЯНИН до бачив Показати IP 23 Березня 2014 10:38
ЗРАДНИКИ НАМ НЕ ПОТРІБНІ!!!ВОНИ ЗНАЛИ НАЩО ЙШЛИ ВОНИ І МАТІР СВОЮ ПРОДАДУТЬ
Анонім Показати IP 22 Березня 2014 21:55
Щоб той телюх ... гнида

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus