USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Український Моцарт: волинянин розклав на ноти звук розпилювання дров

8 Квітня 2019 23:22
Юрій Салуха з Волинської області – один в один як Вольфганг Амадей Моцарт. Він так само грає на фортепіано та скрипці, а ще – пише музику. Крім того, хлопець володіє неймовірним слухом: він може перетворювати кожен звук на ноту.

Про свою здібність Юрій дізнався ще в дитинстві, коли «розклав» на ноти звук, який виникав під час... розпилювання дров, йдеться на сайті телеканалу Україна.

Хлопець з абсолютним слухом грав у оркестрі на скрипці, проте в нього почалися болі в руці. Юрію ставили різні діагнози, але допомогти ніхто не міг, і з часом йому довелося відмовитися від гри на інструменті.

«Мені здавалося, що моє життя закінчилося... Але я сказав собі: «Можливо, я можу допомогти собі, використовуючи слух?» Почав робити музичні аранжування та заробляти таким чином. Я чую те, чого не чують інші. Кожен звук можу переводити в ноти», – розповів учасник проекту «Дивовижні люди».

Творці супершоу приготували для Юрія надскладне випробування: йому необхідно буде ідентифікувати три музичні твори, проте без звуку – орієнтуючись лише на рухи пальців піаніста. А випробовував учасника відомий піаніст-віртуоз Євген Хмара.
Юрій із завданням впорався. Не зважаючи на те, що експериментатор Хмара намагався заплутати Юрія і грати кожен із музичних творів трішки по-своєму.

Мама Юрія, яка сиділа у залі, ледь стримувала сльозі радості за сина. А талант хлопця відзначив кожен із членів журі.

Переглянути випуск шоу можна тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus