USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Український Володимир та литовський Расейняй стали містами-партнерами

13 Липня 2022 08:08
12 липня у Володимирській міській раді відбулося підписання угоди про партнерські відносини між Володимиром та литовським містом Расейняй.

Це перше місто з Литовської Республіки, яке підписало угоду з Володимиром, повідомляють на сайті міськради.

На зустріч з міським головою Ігорем Пальонкою прибула делегація у складі мера муніципалітету Расейняйського району Андрюса Баутроніса, депутатів Расейняйської районної міської ради Антанаса Кільчаускаса та Довіле Лукмінайте, а також радниці віцеспікера Сейму Литовської Республіки Лаури Градецкене.

Під час спілкування, в якому також узяли участь заступник міського голови Андрій Гудим, начальник відділу міжнародної діяльності та туризму Катерина Підгурець та головний спеціаліст цього відділу Валерія Корнієнко, обговорили можливі напрямки майбутньої співпраці. Також Ігор Пальонка розповів гостям про те, чим живе нині громада, які підприємства працюють на її території, які інвестиційні проєкти реалізовують. Принагідно подякував литовським партнерам за теплий прийом дітей з громади, які нещодавно відпочивали у літньому таборі в Расейняйському районі.
Окремо зупинились на темі надання допомоги військовим формуванням та внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані на території Володимир-Волинської міської громади. Як зауважив Андрюс Баутроніс, жителі міста Расейняй мають бажання підтримати матеріально Україну, проте для цього має надійти конкретний список потреб.
Після спілкування очільники міських рад Володимира та Расейняйського району скріпили угоди про співробітництво своїми підписами та печатками.
Такою угодою передбачено запровадження довгострокових дружніх взаємовигідних відносин між містами Володимир та Расейняй, зокрема інвестиційне, економічне співробітництво, співпраця та обмін досвідом у сфері освіти, охорони здоров’я, культури, туризму, спорту, комунального господарства, участь у програмах культурного обміну, а також обмін молодіжними, учнівськими делегаціями, реалізація спільних проєктів тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лу Ча Нин Показати IP 13 Липня 2022 08:48
Расейняй? Це що за російська назва? Негайно перейменувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus