USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Українці вважають вступ в НАТО найкращою гарантією нацбезпеки

31 Грудня 2022 22:33
Вступ України в НАТО більшість громадян України вважають найкращим варіантом гарантування національної безпеки після російської агресії.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» та соціологічною службою Центру Разумкова у співпраці з «Європейською правдою».

48,9% опитаних заявили, що саме членство в Альянсі в майбутньому гарантує безпеку Україні. 16,7% вважають, що необхідно розвивати власні Збройні сили та оборонної промисловості (за прикладом Ізраїлю чи Швейцарії).

Близько 10% вважають найкращим варіантом угоду про стратегічну оборонну співпрацю з кількома союзниками (наприклад, Польща, країни Балтії) без США.

8,5% респондентів підтримують позаблоковий або нейтральний статус з міжнародними безпековими гарантіями для України. 6,7% опитаних виступають за угоду про стратегічну оборонну співпрацю із США.

Ще близько 10% не визначилися з відповіддю.

При цьому думку щодо можливих термінів вступу в НАТО серед українців розділилися. 25,3% опитаних вважають, що вступ України в НАТО може статися після перемоги та проведення необхідних для цього реформ.

Водночас майже стільки ж (24,9%) впевнені, що вступ може статися одразу після перемоги у війні. Ще 18,8% вважають реальним вступ в НАТО ще до перемоги у війні.

16,2% опитаних вважають вступ України в НАТО малоймовірним навіть після перемоги і проведення реформ, майже 15% опитаних не визначилися з відповіддю.

Опитування проведене з 13 по 21 грудня 2022 року на територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Опитано 2018 респондентів за вибіркою, що відтворює демографічну структуру дорослого населення цих територій на початок року.

Нагадаємо, генсек НАТО заявив, що першочерговим завданням для країн Альянсу є допомога Україні у війні з Росією, і лише після перемоги можна буде говорити про повноцінне членство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Січня 2023 00:07
тільки нас там не чекають як мінімум до того часу, доки саме за допомогою нас не відбудеться революція в росії
НАТО Показати IP 1 Січня 2023 10:33
Ви шо прибалти чи поляки чи чехи на...я ви нам. Ми вам і без членства виділи грошей більше ніж на Бундесверу за трицять років після 1989 року і де результат ?
Анонім до НАТО Показати IP 2 Січня 2023 08:01
Не боїшся, що зловлять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus