USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Українцям, у тому числі й на Волині, видали десятки тисяч автоматів, – МВС

15 Березня 2022 07:34
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що українці отримали на руки кілька десятків тисяч автоматів. У зв'язку із загрозою з боку Білорусі, зброю роздають і на Волині.

Про це він сказав в ефірі українських телеканалів, інформує Суспільне.

«Кожен громадянин України може звернутися до управлінь поліції, довести, що він дійсно працює на захист України, працює або перебуває у рядах територіальної оборони, добровольчих формувань, територіальних громад, і отримати відповідну зброю. Мова йде, у першу чергу, про автоматичну зброю. Ми вже видали кілька десятків тисяч автоматів по країні», – заявив Монастирський.

На його думку, наявність зброї у цивільних є одним із факторів, що стримують повномасштабне вторгнення РФ.

Читати ще: Цивільні не нестимуть відповідальності за застосування вогнепальної зброї проти окупантів

«Тому що міста захищають армія, люди, які в цих містах живуть, і саме це стримує майже три тижні ворога», – пояснив політик.

Монастирський додав, що цю роботу в регіонах МВС планує продовжити.

«Сьогодні у зв’язку із загрозою з боку Білорусі ми також працюємо у Волинській і Рівненській області з роздачі зброї, і обов’язково зброя роздається також у Харківській області, у тих областях, які наразі є прифронтовими, а також у Києві та Київській області», – пояснив він.

Читати ще: Говорити, що білоруська армія одразу почне здаватися, поки не варто. Але на Волині їй дадуть відсіч, – Денисенко

Монастирський закликав громадян, які хочуть отримати зброю для захисту України, звертатися до підрозділів поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 15 Березня 2022 09:15
Слава Україні!!! Чи можуть громадяни які не перебувають у лавах тер оборони отримати зброю? Прості мешканці які хочуть захищати свої домівки?
Микола Показати IP 15 Березня 2022 16:43
Та не роздали. А можуть видати у разі виникнення загострення ситуації
Лучанин Показати IP 22 Березня 2022 00:07
Видають в основному тероборонівцям та добробатівцям. Мені наприклад видали. Простим громадянам будуть видавати у випадку загострення ситуації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus