USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Умови тендеру на купівлю тролейбусів є вигідними для Луцька, – Поліщук

5 Травня 2018 13:07
Тендер на закупівлю тролейбусів для Луцька передбачає порівняно не високу ціну за одну машину, що вигідно для міської казни.

Нагадаємо, тендер оголосив виконавчий комітет Луцькради 23-го квітня, кінцевий строк подання пропозицій – 29 травня.

Із цього приводу окремі люди вводять в оману лучан, мовляв, тендер дискримінаційний. Зокрема директор автозаводу «Богдан Моторс» Дмитро Писаний в одному із інтерв'ю місцевому виданню заявив, що ціна за одну машину близько 950 тисяч гривень є дискримінаційною. Мовляв, це не дозволить їм взяти участь у тендері, адже свої машини пропонують за вищою у 10 разів ціною. Не подобалося директору заводу і те, що за умовами тендеру вказано й бажану для міста довжину та ширину тролейбусів, які хочуть бачити в Луцьку.

Натомість радник Луцького міського голови Ігор Поліщук наголошує, що жодних дискримінаційних умов - немає.

«Більшість тролейбусів за розмірами однакові. Вказуючи габарити тролейбусів, ми відштовхуємося від того, щоб вони були комфортабельними, місткими, аби можна було підсилити маршрути руху громадського транспорту в Луцьку.

Щодо ціни, то вона є такою, яку визначила міська рада. На сесії депутати виділили гроші, от на це і розраховуємо. А підлаштовувати ціну під «Богдан Моторс» ми не будемо, бо представляємо інтереси не цієї компанії, а громади Луцька. Більше того, я знаю, що вже кілька підприємств хочуть брати участь в тендері, що свідчить про відсутність якихось «підводних течій», - пояснив Ігор Поліщук.

Нагадаємо, раніше на сесії міськради розповіли, що за ціною 1 нового тролейбуса від «Богдану» можна придбати 10 сучасних вживаних зі Швейцарії.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧОМУ ЛУЦЬК КУПУВАТИМЕ ВЖИВАНІ ТРОЛЕЙБУСИ У ШВЕЙЦАРІЇ, А НЕ НОВІ «БОГДАНИ»

До слова, раніше адміністрація автозаводу влаштовувала мітинги під міською радою з вимогою купувати у них тролейбуси. Тоді мітинг висміяли в соцмережах.

Показово, що сам завод «Богдан Моторс» для виробництва тролейбусів використовує деталі, які виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виготовленні військової техніки для країни-агресора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus