USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку оголосять тендер на купівлю тролейбусів

28 Березня 2018 13:27
На придбання тролейбусів у Луцьк оголосять тендер – для цього з бюджету виділять 1,9 мільйона гривень.

Про це йшлося 28 березня під час засідання 39-ї сесії Луцької міської ради.

Депутат Павло Данильчук поцікавився, яким чином буде відбуватися купівля тролейбусів для Луцька та якою є конкретна сума на кожен тролейбус.

Начальник департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, повідомила, що процедуру купівлі буде проводитися тендерним комітетом виконавчого комітету.

Своєю чергою, радник міського голови Ігор Поліщук додав, що буде проведений відповідний тендер.

«Ми не будемо це робити, як було до нас. На оголошеному тендері будуть заявлені відповідні характеристики. Гранична ціна одного тролейбуса з доставкою 29 тисяч євро. Безумовно швейцарські тролейбуси є найкращими в Європі на ринку бувших у вжитку. Втім, будь-яка компанія може брати участь в тендері», - зазначив Ігор Поліщук та додав, що Івано-Франківськ купляв короткобазні тролейбуси «Шкода» за 1 мільйон 200 тисяч гривень, натомість Луцьк заплатить менше мільйона за довгобазні «рогаті».

Як зауважив Євгеній Ткачук, на тендері має право прийняти участь будь-яке підприємство.

«Сьогодні прозвучала хороша пропозиція Бориса Смаля, аби власники-мільярдери «Богдана» подарували місту тролейбуси. Є заявлена сума тендеру, нехай «Богдан» виходить на цей тендер і за продає нам свої тролейбуси дешевше, ніж швейцарські», - запропонував обранець громади.

Нагадаємо, працівники «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» мітингували перед Луцькою міською радою, вимагаючи купувати тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виготовленні військової техніки для країни-агресора.

Проте, як повідомлялося у нього є знайомі серед працівників автозаводу і вони розповідали, що не хочуть іти на протест, але змушує керівництво, щоб захистити свій бізнес та утриматися на плаву. Ігор Поліщук каже, що швейцарські тролейбуси вартують орієнтовно 900 тисяч гривень за одиницю. А ціна 10 якісних європейських тролейбусів із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю - приблизно така ж, як одного від «Богдан Моторс».

Планується, що тролейбуси з Швейцарії прослужать Луцьку більше 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 28 Березня 2018 14:12
Може вже час від слів до діла переходити, а то тільки одні розмови, а маршрутчики знахабніли геть. Міськрада своїх мешканців захищати від себе ж буде колись?
Віктор Показати IP 28 Березня 2018 15:21
Як би то було не патріотично,але я за бв швейцарські.тому що нові луцькі надто дорогі.і ще я за те,аби прибрати з вулиць маршрутки.якщо тимчасова теперішня влада це почне робити - мій голос буде вашим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus