USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Краще старі швейцарські, ніж нові корита»: соцмережі про мітинг за тролейбуси «Богдану»

28 Березня 2018 23:02
Вранці 28 березня працівники «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» мітингували перед Луцькою міською радою, вимагаючи купувати тролейбуси, деталі до яких виготовлять на російському заводі, що спеціалізується на виготовленні військової техніки для країни-агресора.

Зауважимо, у соцмережі Facebook розгорілася дискусія щодо мітингу і вимог заводу.

Так, дехто вважає, що працівників можна зрозуміти, адже якщо тролейбуси і автобуси «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» не купуватимуть, вони будуть змушені шукати роботу деінде.
Проте більшість користувачів звертаються до здорового глузду, зауважуючи, що вигідніше купити 30 комфортабельних швейцарських тролейбусів – із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю, і, що найважливіше, за ціною трьох від «Богдан Моторс».
Також чимало зауважень є і до якості вітчизняних тролейбусів.
Масла у вогонь підлив курйозний випадок з тролейбусом, який доставили до міської ради. Так, водій не впорався з керуванням і наїхав на знак, у результаті - подряпаний «рогатий» і похилений знак. Очевидці стверджують, що, зі слів водія, відмовили гальма.
Також лучани запитують, чому коли купували польські тролейбуси, ніхто на мітинги не виходив.
Щодо імпровізованого мітингу, то як повідомив радник міського голови Ігор Поліщук, у нього є знайомі серед працівників автозаводу і вони розповідали, що не хочуть іти на протест, але змушує керівництво, щоб захистити свій бізнес та утриматися на плаву. Ігор Поліщук каже, що швейцарські тролейбуси вартують орієнтовно 900 тисяч гривень за одиницю. А ціна 10 якісних європейських тролейбусів із кондиціонерами, алюмінієвим корпусом, доступністю для людей з інвалідністю - приблизно така ж, як одного від «Богдан Моторс». Планується, що тролейбуси з Швейцарії прослужать Луцьку більше 10 років.

Як повідомив виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, на даний момент в Міністерстві фінансів є папери про підписання угоди з Європейським інвестиційним банком на виділення 180 мільйонів гривень на закупівлю 30 тролейбусів для Луцька. Він припустив, що підприємство «Богдан» боїться програти тендер, тому сьогодні влаштували мітинг.

Окрім того, він зазначив, що коли при попередній владі купувалися 26 вживаних тролейбусів з Польщі, то чомусь ніхто не виходив на мітинг і протестував.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Анонім Показати IP 28 Березня 2018 23:08
Ну Порошенко давно вже не у власниках заводу. А по друге, чому Свинарчук не їздить на своїх самозборках, а надає перевагу закордонним?
Васюня до Анонім Показати IP 29 Березня 2018 09:42
Ти що правду віриш що він не власник? Довірливий
Лучанин до Анонім Показати IP 29 Березня 2018 10:58
Яка різниця хто власник? для чого в економіку заносити політичні стосунки?
Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 07:35
як приїде той зламок з Швейцарії і поїзде тут пів року, то тоді побачим що краще.
Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 08:55
1. Луцький автозавод - це податки у місцевий бюджет. 2. Уявіть, якщо завод закривається. Це нехай більше 100 безробітних(цифра з неба, бо я не знаю). Якщо стають на біржу праці, отримують по 5000 допомоги, тобто 500 000 місяць, 3 млн грн півроку, за цей час несплачуються податки, що також тягне збитки. В сім"ях росте напруга, збільшуються зубожіння цих людей, які швидше за все будуть їхати на заробітки. 3. Купівля швейцарських автобусів - це разова економія, яка не веде до розвитку економії. Це так, коли молода людина замість того, щоб вчитись, розвиватись і заробляти гроші просто пішла на роботу з мінімальними вимогами і невеликою з.п. і намагається збільшити свій дохід купуючи менше речей. Економія - це дуже добре, але вона не веде до розвитку. Економію повинна бути паралельно з розвитком.
Васюня до Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 09:44
Більшу половину працівників вахтовим методом возять з інших регіонів. Такі специ, що гайки не бачили
007 до Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 10:33
Луцький автозавод - це податки в сейшельські офшори. Ви пропогуєте купувати з жалості? В Луцьку є не один завод з достойною заробітною платою, і на робітничі спеціальності туди влаштуватись не проблема.
Лучанин до 007 Показати IP 29 Березня 2018 10:56
Для тих хто може забувся наша країна після розпаду СРСР вибрала шлях "прихватизації", тобто майже всі колишні державні заводи стали приватними. Тому на даний момент, як це не дивно звучить, розвиток приватних, олігархічних чи ще якихось підприємств - це якраз і є розвитком економіки України. З офшорам швидше за все працює більшість великих власників, але все ж таки частина грошей опиняється в бюджеті країни. Тому мене дивують заклики, а давайте бойкотувати завод Порошенка, хай розвалиться. Ох, як це по-нашому. Але поки гладкий схудне, то худий з голоду помре. "В Луцьку є не один завод з достойною заробітною платою" - це які? На конвеєрі дроти скручувати? Мабуть для слюсаря чи зварювальника - це не достойна заміна...
007 до Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 12:11
ніхто не закликає нічого бойкутувати. Просто під підтримкою вітчизняного виробника намагаються втюхати неякісний продукт за завищеною ціною. Має бути вільний ринок - якщо продукт заводу відповідає потребам споживача, то будуть замовлення, буде робота. А якщо продукт не влаштовує споживача, його купувати не будуть, замовлень не буде. В цивілізованому ринку при такі ситуації завод або вимре (непохитний закон природи "виживає сильніший" працює і в економіці) або почне працювати над продуктом, вдосконалювати його, щоб споживач обрав його і купував. . А в нашій ситуації замісь того щоб працювати над продуктом, підганяти його під потреби ринку, під приводом захисту вітчизняного виробника, намагаються примусово втюхати продукт покупцеві...
Лучанин до 007 Показати IP 29 Березня 2018 12:54
В цивілізованому світі кожний створює умови для розвитку бізнесу і промисловості у своїй країні, навіть якщо якість не така як в конкурентів і саме через це існують поняття мита і квоти. конкуренція обов"язково повинна бути, але нехай вона буде серед наших виробників. Якщо хочуть брати участь у тендері іноземні - нехай надають свою нову продукцію, і ще раз купувати б.у. на рівні державних замовлень - це якийсь нонсенс.
К. лучанин до Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 11:01
ТИ з розумом дружиш? " БОГДАН - МОТОРС" - це приватний бізнес олігархів. І не треба шановний читати лекції по економіці , без тебе тут всі розуміють. Ти заговорив про скорочення, а чи тобі відомо що у 2008 році на ЛуАзі було масове скорочення працівників Гунчиком. Скорочували всіх і інженерів з досвідом і кваліфікованих робітників. ГУНЧИК вибачався і обіцяв , що при нагоді знову покличе на роботу. Але ті , кого скоротили не стали чекати МАННИ НЕБЕСНОЇ від ГУНЧИКА і самі познаходили роботу, хто на МОТОР , хто на МОДЕРН-ЕКСПО, хто на КРОМБЕРГ. Завод , як бачиш не закрився! І ще раз тобі говорю, що виробництво тролейбусів у Луцьку це є приватний бізнес у який власники вклали великі кошти і ти за них НЕ ПЕРЕЖИВАЙ! Нехай шукають вихід із положення! На ринку УКРАЇНИ є інші виробники тролейбусів, нехай конкурують із ними! Це є бізнес. Ти , я бачу цього тупо не хочеш розуміти. ЛуАз (ДП АСЗ№1 "БОГДАН - МОТОРС") не закриють, в крайньому разі продадуть іноземному інвестору із землею. А чи ще прийде той ІЕНВЕСТОР в УКРАЇНУ, зважаючи на нестабільність і корупцію , то це є питання.
Лучанин до К. лучанин Показати IP 29 Березня 2018 12:15
1. "ТИ з розумом дружиш?" - ну що за рівень? 2. "це приватний бізнес олігархів" - що в нашій країні - це не приватний бізнес олігархів? В нас майже нема державних заводів... 3. "це приватний бізнес олігархів" - але тут працюють звичайні люди. 4. не спускайтесь до сприйняття світу на рівні низьких інстинктів: ну типу підпалю собі хлів, щоб в сусіда хата згоріла.
К. Лучанин до Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 13:43
Справа в тому, що багато фантазуєте , не маючи певної інформації і в багатьох речах просто не розбираєтесь! Ви не працювали у виробничій сфері ( маю в даному випадку машинобудування та автомобілебудувааня) і ваші судження часто-густо є примітивні! Я все життя в ній проробив і дуже добре знаю що чого, і ви мені не конкурент щоб повчати та "лекції" читати. При чому тут звичайні люди? Я ще раз надаю спеціально, що у 2008р ГУНЧИК масово звільнив цих " звичайних людей" через кризу та занепад виробництва!!! Бізнес є бізнес! Він диктує умови. На ЛПЗ в 1997р новий власник , що купив завод , звільнив 1500чол. " звичайних людей" бо йому не вигідно тримати лишніх людей. На останок можу сказати , вчіться набирайтесь досвіду і не фантазуйте про ті речі які не знаєте, бо це досить смішно виглядає.
Лучанин до К. Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 13:59
"не фантазуйте". 1. Ваша фраза ""ТИ з розумом дружиш?"" - це фантазія? 2. Те що в нашій країні більшість приватних заводів і фабрик - це фантазії? 3. Те що ці приватні фабрики і заводи хоч якісь надходжння в бюджет роблять - це фантазії? 4. "Я все життя в ній проробив і дуже добре знаю що чого" - з рівня ваших висловлювань помітно, що працювали не на високих посадах, а якщо і на високих, то працівник з вас не дуже був.
К. лучанин до Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 14:10
НЕ ПЕРЕСМИКУЙТЕ !!! НЕ вам судити про те яким працівнком був і на яких посадах , поганого працівнника і не дуже - НЕ ТРИМАЛИ! Ви просто кнопкодав , У виробництві не працювали! Все, далі не про що говорити з вами і тратити час . Я так , пишу у вільну хвилину.
Юстас Показати IP 29 Березня 2018 09:32
Коли їду в закуплених стареньких, але комфортних польських тролейбусах, то чомусь не виникають думки, що мене бабахне там струмом. І все навпаки з відчуттями в наших вітчизняних траліках. Кожна поїздка - це екстрім.
Лучанин Показати IP 29 Березня 2018 10:51
"комфортних польських тролейбусах" - це ви маєте на увазі ті траліки, в яких своєю спиною "комфортно" впираєшся в спину сусіду позаду? І от коли так "комфортно" сидиш потім дуже "зручно" дивитись у вікно, бо поляки чомусь якраз на рівні очей вліпили роздільник, який тримає скло, що відкривається.
Сергій Показати IP 29 Березня 2018 11:31
Класичний український маразм. "Євробляхам" ніяк не дадуть зелене світло, так як називають ці авто хламом, а тролейбуси, трамваї на "бляхах" це дешевше і дуже потрібно і головне "якісно"!
Олександр Показати IP 29 Березня 2018 13:20
Я так скажу: коли на зупинку підходить виготовлений у нас тролейбус, що їздить по маршруту "4" (зеленого кольору) - починаю сумувати, бо їздити у ньому неможливо через незручність і тісняву. Зробіть щось людське - з руками відірвуть, не треба мітингувати. А робите г. - хрєн ви мене заставити у ньому їздити тільки через те, що воно "наше". Що ж до мітингарів... Я, звісно, розумію, що керівництво заводу вчергове використало підлеглих людей як стадо заради своїх інтересів. Але чи хочеться й надалі бути стадом?
Сергій до Олександр Показати IP 29 Березня 2018 22:58
Ця четвірка зроблена ще в 2008 році
Юзік Показати IP 29 Березня 2018 15:04
Швейцарські кращі....
Наташа Показати IP 30 Березня 2018 09:24
Шановні! Богдани успішно їздять у багатьох містах України! Суми, Вінниця ітд! Нічого у них не ламається, вони раді цим тролейбусам (відзиваються дуже добре)! І взагалі, потрібно на такі закупівлі тендери проводити, а не витрачати гроші на старьйо якесь! Нове є нове, краще поступово заміняти автопарк новими дорожчими ніж кожних три роки розвалюхи беушні купувати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus