USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд розширив санкції проти Росії

15 Травня 2019 13:14
Кабінет міністрів поповнив перелік російських товарів, заборонених до ввезення в Україну.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 15 травня, пише Українська правда.

Крім того, Кабмін проголосував за запровадження особливого виду мита для російської продукції.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, нові обмеження є дзеркальними до дій і рішень уряду Росії.

Міністр розповів, що йдеться про заборону ввезення в Україну з Росії груп промислових товарів, мінеральних добрив, сільскогосподарської продукції, транспортних засобів.

Спеціальне мито, введення якого також підтримав уряд, буде застосовуватись з 1 серпня 2019 року незалежно від інших видів мита.Прибутки бюджету від цього мита мають спрямовуватися до спеціального фонду і витрачатись на імпортозаміщення.

Розмір мита матиме відсоткове відношення до вартості товарів, імпортованих з Росії.

Нові обмеження мають, на думку Кубіва, «запобігти витоку капіталу з України до держави-агресора», збільшити завантаженність вітчізняних виробничих потужностей і надходження до бюджету, підтримати та створити нові робочі місця.

«Приняття постанови сприятиме додатковим надходженням до державного бюджету в другому півріччі 2019 року на рівні 3,7 млрд гривень», – зазначив Кубів.

Голова Кабміну Володимир Гройсман на початку засідання сказав також, що йдеться про заборону тих товарів, які Україна виробляє самостійно і може замінити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 15 Травня 2019 13:24
Щас там в России все помрут... От смеха.
А вашу маму нехай... Показати IP 15 Травня 2019 16:31
Заборона на ввіз груп мін.добрив!!???? Це вони серйознооо!??? При тому ,що в нас нема тих добрив від слова -зовсііім!? Що все своє по*єріли , а з чим врожаї вирощувати й землю хоч трохи підживлювати !???Нє ,це точно в ногу самим собі стріляти .Оце й є адекватна реакція ,на свою ж неадекватну реакцію...таки регочунеможу
Я Показати IP 16 Травня 2019 05:59
если человек идиот - то это надолго

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus