USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уряд відкрив ще один пункт пропуску на кордоні з Польщею

6 Травня 2020 16:15
Кабінет міністрів вніс зміни до розпорядження від 13 березня 2020 року № 288 «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон». Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду.

Згідно з рішенням, з переліку закритих пунктів пропуску виключені пункт пропуску на кордоні з Польщею «Рава-Руська» та «Скадовський морський торговельний порт», повідомляє Главком.

У пояснювальній записці проекту розпорядження наголошується, зараз на польському кордоні працюють два пункти «Ягодин» та «Краківець», через що виник ризик розриву усталених логістичних ланок та створення перешкод для міжнародної торгівлі як з Республікою Польща та і взагалі.

Також, враховуючи технологічні особливості перевантаження та оформлення вантажів у морських портах України що обмеження портах є недоцільним.
Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 29 квітня погодив внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, які розблокують використання кредиту 100 млн євро від Польщі на облаштування пунктів пропуску на кордоні.

Зазначимо, на початку квітня на західних кордонах України з країнами Європейського союзу застрягли сотні фур.

Як повідомлялось, з 4 травня консульські установи в Україні поновлюють видачу віз. У початковий період прийматимуть лише документи з метою отримання віз для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт, а також міжнародних перевезень.

Нагадаємо, Польща продовжила обмеження на в'їзд іноземців до 13 травня. Перетнути українсько-польський кордон можуть лише кілька категорій українців, до того ж лише у двох пунктах пропуску – Ягодин-Дорогуськ та Краківець-Корчова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus