USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Урядовці погодили пілотний проект щодо відновлення земель після видобутку бурштину

1 Грудня 2016 08:47
Урядовці погодили пілотний проект, який, принаймні, поки в теорії, а далі, можливо, і на практиці допоможе відновити знищені незаконним видобутком бурштину землі.

Про це інформує ERVE.UA з посиланням на телеканал РТБ.

Проектом, який сьогодні схвалив Кабмін, передбачається відновлення, або так звана рекультивація знищених земель. Крім того, озвучено плани і щодо боротьби із незаконним старательством. Місія щодо відновлення земель має бути покладена на підприємства, які мають законні підстави для видобутку сонячного каменю. Також у цьому урядовому проекті прописано сам порядок, за яким можна отримати спецдозвіл на використання надр Полісся.

Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів у коментарі зазначив, що цей крок має на меті, серед іншого, підвищити офіційну зайнятість населення та запобігти екологічній катастрофі. А ще дасть надходження до бюджету.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, КП «Волиньприродресурс» здійснить ревізію на територіях несанкціонованого видобування бурштину.

Нагадаємо, на Волині, варіантом вирішення бурштинових проблем стало створення комунального підприємства «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторам.

ЧИТАТИ ЩЕ: КП «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС»: ПІГУЛКА ВІД КОРУПЦІЇ, ЯКА НЕ ВСІМ ДО СМАКУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свій Показати IP 4 Грудня 2016 15:35
А чого не дозволити старательство як в гамериці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus