USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уся техніка росіян, яка була в Чорнобилі, радіоактивно заражена

12 Квітня 2022 11:29
Військова техніка Росії, яка майже місяць була розташована в зоні відчуження, покривалася шаром радіоактивного бруду чи пилу. Це не залежить від того, окопувалася вона чи ні.

Про те, що вся техніка держави-агресорки, яка стояла у Чорнобильській зоні відчуження, заражена, повідомив експерт НАЕК "Енергоатом" Генріх Кальян, пише 24 канал.

У такому вигляді, тобто без обов'язкової дезактивації, техніка потім відійшла на територію Білорусі, а певна частина попрямувала в Росію.

Атомники добре знають, якою непростою справою є дезактивація забруднених поверхонь. Для цього потрібні щонайменше велика кількість води, що подається під високим тиском, та спеціальні розчини або ж навіть піскострумінь. Однак після цього всі використані засоби стають також радіоактивними.

Читати ще: Перша смерть від променевої хвороби: близько 100 російських окупантів «спробували» Чорнобиль

На об'єктах, де проводять дезактивацію, отриману радіоактивну суміш спрямовують у спеціальну каналізацію. Її накопичують у спеціальних баках, а далі переробляють і спецтранспортом вивозять на захоронення.

Кальян сумнівається, що росіяни дотримувалися таких процедур щодо своєї військової техніки, яка перебувала в зоні відчуження. Тому безпека населення, поблизу якого ця техніка переміщуватиметься, під питанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus