USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Атака Росії на ядерний реактор в Україні нереальна, – МАГАТЕ

2 Квітня 2022 08:41
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі 1 квітня заявив, що з наступного тижня організація почне допомагати Україні у збереженні безпеки ядерних установок, зокрема й чорнобильської.

Про це з посиланням на CNN пише ТСН.

За інформацією видання, після поїздок до України та Росї, де Гроссі відвідав найближчі до зони бойових дій ядерні реактори, він сказав, що операції продовжуються "задовільно".

Атака на ядерний реактор "не є ймовірним сценарієм", і "ядерні об'єкти не були цілями", сказав гендиректор МАГАТЕ. Він розповів, що в полі зору ядерного реактора стався випадок, що викликає занепокоєння, додавши, що це була перестрілка, ймовірно, обстріли, спрямовані на адміністративну будівлю.

"Будь-який напад на ядерний об’єкт суперечить міжнародному праву. Я думаю, що всі, включно з Росією, дуже чітко про це говорять. І довіра чи відсутність довіри – це, звісно, ​​об’єктивне. Ми будемо робити все можливе, щоб запобігти цьому", – сказав Гроссі.

Читати ще: Перша смерть від променевої хвороби: близько 100 російських окупантів «спробували» Чорнобиль

Щодо інформації про опромінення російських військових на Чорнобильській АЕС, гендиректор МАГАТЕ сказав, що агентство зв’язалося зі своїми російськими колегами для отримання додаткової інформації.

"У загальних рисах я б сказав, що рівень радіації навколо Чорнобильської АЕС низький", – додав Гроссі.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська захопили Чорнобильську АЕС. Там вони вирили окопи в радіоактивному "Рудому лісі", який вважається настільки небезпечним, що туди не пускають навіть працівників ЧАЕС.

31 березня стало відомо, що окупанти залишили територію ЧАЕС та Славутича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus