USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Усю інформацію про свій будинок лучани знайдуть в інтернеті?

18 Липня 2012 14:01
Приблизно 60% усіх проблем, які виникають на житлово-комунальних підприємствах у Луцьку можна буде вирішити завдяки новому програмному забезпеченню.

У цьому запевнив виконавчий директор ТОВ «ЕнТехЕко» Ігор Гуцуляк під час презентації автоматизованої системи управління підприємствами ЖКГ 18 липня.

Гуцуляк переконаний, що застосування подібної програми стане революцією у сфері ЖКГ.
За словами технічного директора ТОВ «ЕнТехЕко» Сергія Миронова-Кописова, система знайшла своє застосування у сфері ЖКГ через відсутність будь-якого програмного забезпечення для автоматизації керування усіма процесами у межах підприємства. Так, усі документи, що є на обліку у підприємстві в паперовому вигляді, можна внести в базу даних системи.

Миронов-Кописов пояснив, що програма складається з кількох модулів, які забезпечують функціонування усіх галузей діяльності ЖКГ.

Завдяки програмі можна буде створити єдину базу усіх об’єктів ЖКГ, забезпечивши їх паспортизацію. Саме у таких електронних паспортах зберігатиметься уся інформація про будинок і його технічний стан.

Окрім того, вся історія технічних робіт, які проводилися або заплановані на об’єкті, також знаходитиметься у системі. «Це значно спростить вирішення купи проблем», - своєю чергою, переконує Гуцуляк.

Присутній на презентації заступник луцького міського голови Василь Байцим зауважив, що завдяки програмі стане можливим надати прохачу інформацію про технічний стан будинку, не залучаючи при цьому фахівців. Адже уся інформація знаходитиметься у системі. Окрім того, у кожного лучанина може бути можливість самостійно проглянути інформацію про свій будинок.

Гуцуляк додав, що це зробить роботу ЖКГ прозорішою.
Також Миронов-Кописов додав, що система адаптована до вимог українського законодавства. Зокрема, він зауважив, що впровадження технології погодили члени науково-технічної ради Мінрегіонбуду і рекомендували її встановлення на усіх підприємствах ЖКГ в Україні.

Він додав, що програма уже функціонує у 6 містах України, хоча в деяких лише у тестовому режимі. Так, Миронов-Кописов зазначив, що її вже встановили у Вінниці, Чернігові, Чернівцях, Дніпропетровську, Донецьку та Харкові.

Розповідаючи про систему, Миронов-Кописов зауважив, що із нею досить легко працювати, адже її інтерфейс схожий на вікна поштового клієнта Microsoft Outlook і застосунок для роботи з електронними таблицями Microsoft Excel. Окрім того, Миронов-Кописов додав, що є можливість інтеграції програми з уже існуючими застосунками для роботи з даними в сфері ЖКГ.

Щодо вартості проекту, Гуцуляк зазначив, що вона буде залежати від того, які ж модулі потрібні для роботи ЖКГ у місті. Так, для Вінниці цей проект коштував 5 мільйонів гривень. Утім, він додав, що згідно зі статистичними даними, система окуплюється приблизно за 2 роки.

На думку Байцима, без подібної системи у Луцьку не обійдуться і її безумовно треба впровадити. «ЖКГ - настільки складана сфера, що без такої систематизації і автоматизації робіт ми не можемо працювати у місті», - переконаний заступник мера.
Так, Байцим упевнений, що проект впровадження такої системи у сфері ЖКГ треба рекомендувати на розгляд профільним депутатським комісіям і розглянути його на сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Я Показати IP 18 Липня 2012 14:04
Дерево біля будинку на 40 кв не можуть спилятибо вишку їм треба, який ще там інтернет, схаменіться.
IGOR Показати IP 18 Липня 2012 15:37
"Так, для Вінниці цей проект коштував 5 мільйонів гривень. Утім, він додав, що згідно статистичних даних, система окуплюється приблизно за 2 роки." Питання: За рахунок кого вона окупиться?
))) до IGOR Показати IP 19 Липня 2012 12:20
такие системы работают за счет платности информации. платятся за справку копейки, кажется, посредством смс. но это у нормальных людей, что наши придумают, чтобы об...ть проект, одному Будде ведомо.
Олександр Показати IP 18 Липня 2012 16:47
Саме цим і займався ще 3 роки назад пан Владислав, залучив до цього пана Романа, ще багато хто над цим працював, на конференції у Київ та Люблін їздили, поки не зіткнулись з нерозумінням і перепонами. А скільки роботи тоді було зроблено, пропозицій, нарад і тд. А тільки тепер інші люди дійшли до розуміння того, що від руху вперед, еволюції, розвитку - нікуди не дінешся, це логічний розвиток. Так само колись було з СУЯ та енергозбереженням. Добре, що хоч пізніше, але до цього процесу дійшло.
antikommi до Олександр Показати IP 19 Липня 2012 00:22
А ще пан Владислав залучав до рехформування такого собі Олега Савчука. Видатний чолов*яга, справжній управлінець, талановитий менеджер який благополучно завалив як ЖКГ, так і Зелене Господарство.
тринь Показати IP 18 Липня 2012 17:27
На Братковського 20 було знищено самовільно 5 дерев та зелені насадження. Де жекі та упраління екології з Сорокою?
antikommi до тринь Показати IP 19 Липня 2012 00:19
Сорока вже не еколог.
kamil до antikommi Показати IP 19 Липня 2012 14:02
зверніться до психіатра. вам все погано і всі не праві. це хвороба.
antikommi до kamil Показати IP 19 Липня 2012 18:13
Абсолютно бездоказове твердження, не підкріплене жодним аргументом. Можливо, то вам kamil - до психіатра? А?
бринь Показати IP 18 Липня 2012 22:22
полет1ли в крим отдихать они устали очень.
Ігорю Гуцулюку Показати IP 19 Липня 2012 23:48
Шановний , спустьсь з енбес на землю. Система в інтернеті беззакріплення меж прибудинкивх територій і укладення Типових договорів - це мертвому припарка. Не пар мізки народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus