USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

УЄФА скасував одне з найбільш суперечливих правил єврокубків

24 Червня 2021 21:08
УЄФА прийняв рішення скасувати правило виїзного голу у всіх турнірах під своєю егідою.

Про це повідомляє офіційний Twitter УЄФА, пише УНІАН.

Правило буде скасовано вже починаючи з сезону 2021-2022.

Із нового сезону в матчах плей-оф, в яких команди заб’ють однакову кількість голів за підсумками двох зустрічей, їм доведеться продовжити боротьбу в овертаймі. У разі якщо переможець не буде визначений за два тайми по 15 хвилин, то на команди чекає серія пенальті.

До змін УЄФА підштовхнуло те, що фактор чужого поля в наші дні не має такого великого значення, як раніше.

В УЄФА повідомили, що з 1970-х років статистика свідчить про тенденцію до скорочення розриву між відсотком домашніх та виїзних перемог (з 61% вдома та 19% в гостях до 47% і 30%), а також середньою кількістю домашніх і виїзних голів (з 2,02 і 0,95 до 1,58 і 1,15).

Правило виїзного голу: довідка

Правило виїзного голу вперше було введено в 1965 році в Кубку володарів кубків, щоб уникнути перегравань або і взагалі підкидання монетки для визначення переможця. Через два роки воно поширилося і на Кубок європейських чемпіонів.

Правило виїзного голу полягає в тому, що при рівному рахунку за сумою двох зустрічей у плей-оф далі проходить команда, гравці якої забили більше м’ячів на полі суперника.

Наприклад, в минулому розіграші Ліги чемпіонів ПСЖ пройшов «Баварію» в 1/4 фіналу якраз за рахунок правила виїзного голу (перемога 3:2 в гостях і поразка 0:1 вдома). А в 1/8 фіналу «Ювентус» за цим же правилом вилетів від «Порту» (1:2 в гостях і 3:2 в овертаймі вдома).

Найбільш суперечливим правило виїзного голу виглядало в ситуаціях, коли обидва матчі завершувалися внічию і далі проходила команда, яка більше забила в гостях. Зовсім абсурдно це виглядало в півфіналі ЛЧ 2002-2003, коли «Мілан» та «Інтер» на домашньому для обох команд стадіоні «Сан-Сіро» зіграли 0:0 і 1:1, а далі пройшли «россонері».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus