USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Афганістані скасували Міністерство у справах жінок

18 Вересня 2021 16:11
В Афганістані скасували Міністерство у справах жінок. Таліби оголосили нові обмеження для жінок і створили на його базі Міністерство з пропаганди чесноти і уникнення пороків.

На будівлі міністерства вже встановили табличку з новою назвою, повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

Таке відомство вже існувало раніше під час правління «Талібану», саме воно вводило суворі релігійні доктрини в країні відповідно до ісламського порядку, а також створювало значні обмеження прав жінок у країні.

Тоді це міністерство відповідало також за роботу «поліції моралі», яка стежила за виконанням норм шаріату. Порушники ісламського закону зазнавали суворого покарання — це були шмагання, побиття, ампутація кінцівок та публічні страти.
У соціальних мережах також поширюють відео, де жінки проводять поодинокі демонстрації з проханням дозволити їм повернутися на роботу.

Читати також: Убивства, насилля й тотальні заборони: як живуть жінки в Афганістані

Новий тимчасовий уряд «Талібану» офіційно розпочав роботу в середу, 8 вересня. На ключових посадах — лідери руху і «Мережі Хаккані», жінок, попри обіцянки, там немає. Пізніше бойовики заявили, що жінки не працюватимуть в їхньому уряді, адже «вони повинні народжувати дітей» та вчити їх ісламської етики.

Раніше таліби говорили, що за їхньої влади афганські жінки «будуть дуже щасливими, зможуть працювати, вчитися і стати членами уряду, якщо продовжать жити за шаріатом». Однак з Афганістану вже надходять повідомлення про вбивства жінок. Багато жінок втекли з країни.

Зараз в Афганістані жінкам порадили не виходити з дому. Обіцяють, що це тимчасово «з міркувань безпеки», адже таліби не знають, як із ними спілкуватися. Обіцяють, що ця рекомендація є тимчасовою, поки для жінок не створять належну систему безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Школяр Показати IP 18 Вересня 2021 16:44
у нас свій "афганістан" у Локачах!!!! 16 дітям Затурцівської ОТГ оголосили обмеження в їх праві на отримання освіти через їх місце проживання та не можуть тепер продовжити навчатись у Локачинській музичній школі!!! 16 дітей ВІДРАХУВАЛИ зі школи за рішенням Локачинської "влади, 16 дітей не можуть продовжити навчатись у іншій муз. школі, тому що ОТГ та держава не має коштів на навчання!!! Ганьба! Журналісти ви де?
Журнальост до Школяр Показати IP 18 Вересня 2021 22:25
То хай йдуть корів пасуть. Не всім же на скрипочці грати.
Голова до Журнальост Показати IP 19 Вересня 2021 11:03
Корів вже не має, будуть закладки ховати!
Журнальостий до Голова Показати IP 19 Вересня 2021 18:03
Хай кіз заводять, чого скиглять?
Лучанка Т до Журнальост Показати IP 20 Вересня 2021 15:01
А ти хочеш, щоб твої діти пасли корів? Хороші батьки вкладають сили і гроші у розвиток дітей. Шана їм!!!
Лучанка Т Показати IP 20 Вересня 2021 15:09
Жінка - основа для розвитку суспільства. Вона дає нове життя і виховує. Коли вона знаходиться у рабському становищі, крім рабів виховати нікого не зможе! Про таке майбутнє ми мрієм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus