USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Гірці Полонці дітей другий рік не пускають до шкільного спортзалу

3 Грудня 2019 13:21
В школі села Гірка Полонка другий рік ремонтують спортзал. І поки педагоги оббивають пороги владних кабінетів, дітям урвався терпець – вони записали відеозвернення з проханням нарешті завершити вічний ремонт і впустити їх на заняття до спортивної зали. На звернення школярів відгукнувся народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Два роки замість активних уроків фізкультури – ігри в шашки і шахи у класах. В кращому випадку і за кращої погоди – футбол і вправи на стадіоні. А оскільки надворі холодна осінь – школярі будуть сидіти в чотирьох стінах школи. Такі заняття спортом діти з гіркополонківської школи практикують уже другий рік. І це при тому, що в освітньому закладі є велика спортивна зала, інформують у пресслужбі нардепа.

«Але з минулого вересня ми не можемо туди потрапити, – каже одинадцятикласниця Христина Шеверда. – Ми розуміємо, що із приміщенням щось не так, бо директор не підписує документи, що ми маємо право там перебувати. Ми – випускники, нам лишилося півроку навчання в школі і ми хочемо пам’ятати все, а не сидіти на фізкультурі у класах».

Капітальний ремонт в школі розпочали в 2018 році. Зокрема, тут мали замінити та утеплити дах, утеплити фасад та, зокрема і зробити капітальний ремонт спортивної зали. На все про все з бюджету Луцького району виділили спочатку 3,8 млн грн, а пізніше додали ще 1,2 млн грн. Ці кошти спрямували на КП «Луцьке», яке в свою чергу укладало договори із виконавцями робіт. В 2019 році підрядників, які мали ремонтувати спортзал кілька разів змінювали. В результаті «перестановок» роботи досі не виконані в належному обсязі.
«Останні роки за допомогою районної ради ми взялись за капітальний ремонт спортзалу. На жаль, трапилися такі невідповідальні будівельники, які роботу розпочинали, не завершували, якість робіт не відповідала елементарним вимогам. Ми не можемо пустити сюди дітей, тому що техніка безпеки викликає зауваження», – констатує директор школи Василь Мацялка.

Що ж до зовнішніх робіт та утеплення школи в людей теж є зауваження: немає громовідводу, дерев’яні конструкції досі не обробили засобами вогнезахисту, відсутні або вкорочені водостічні труби, не утеплена цокольна частина будівлі по периметру, відсутня система огороджень та гребенів на даху.

До питань безпеки у майже готовому спортзалі в місцевих вчителів питань багато. Тут не встановлений захист на батареях опалення та на ліхтарях, не працює витяжна вентиляція.

В приміщеннях, де знаходяться роздягальні та душові, а отже, де багато вологи, не ізольовані електрокабелі та відкриті щитки електопостачання. Не встановлені крани та дірки в стінах такі, що проходить рука. А через відсутню систему вентиляції тут уже починає цвісти душова.
«Під час ремонту систему опалення розбалансували - підсобні приміщення і бібліотека тепер без тепла, а отже систему треба переробляти, – каже Василь Мацялка. – Тому ми звертаємось до депутата, щоб почули нас всі, почули наших дітей».

Після візиту народного депутата до школи, за тиждень часу підрядники змогли частково поставити решітки на батареї (лишилися ще 2) та на світильники. Що ж до проблеми із опаленням бібліотеки і медпункту, то цей недолік ніхто не усуває.

«Тому я вже готую запит від народного депутата України до усіх структур, які відповідають за проведення таких робіт та повинні контролювати їх якість. І якщо виявлені порушення не усунуть, то, переконаний, роботи додасться і правоохоронним органам», – підкреслив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 3 Грудня 2019 13:37
В 27 школі З МОМЕНТУ ВІДКРИТТЯ нема спортивного залу !!! коли відкривали запевняли потерпіть рік два технічна документація і все таке.... а зараз вже забули.... діти фізкультуру роблять в актовому залі ;((( АГОВ?????
А Показати IP 3 Грудня 2019 13:51
У сусідній Білорусі за 10 гривень за годину у шкільному басейні можна плавати хоч щоденно (крім понеділка).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus