USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луганськ зайшли російські війська – «для контролю ситуації»

22 Листопада 2017 10:40
У Луганську триває протистояння, викликане конфліктом між «главою ЛНР» Ігорем Плотницьким і «главою МВС ЛНР» Ігорем Корнетом, зараз центр Луганська оточений російськими військами і представниками приватної військової компанії.

«До Луганська заїхали ніякі не донецькі. Зайшли російські військові, щоб не дати Корнету та Плотницькому наробити дурниць, поки в Москві вирішуватимуть, як розрулити цей конфлікт», - повідомив у Фейсбуці журналіст «Радіо Свобода» Андрій Діхтяренко.



Про те, що Луганськ контролюють російські військові, і яке зараз співвідношення сил, у Фейбуці повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

Корнета підтримують місцеві бойовики, в той час як Плотницкий може розраховувати тільки на росіян, зазначає Дмитро Тимчук. Тоді як учора російські ЗМІ, озброєні армійці прибули, аби підтримати Корнета.

За даними групи "ІС", в Луганськ введено підрозділ російської ПВК, яке раніше, за 4 дні до нинішніх подій, прибуло в Алчевськ з РФ. Як повідомляється, ця перекидання здійснювалася вантажним транспортом 21 листопада для стримування протистояння між І.Плотницьким і І.Корнетом.

Також у вівторок 21 листопада через прикордонний пункт пропуску "Довжанський" з території РФ у Довжанськ (кол.Свєрдловськ) увійшла колона з декількох десятків УРАЛів з особовим складом ЗС РФ, 20 БТР. З 14:00 невеликими групами техніка і особовий склад перекидалися в сторону Луганська.

За даними групи, більшість військовослужбовців "2-го АК ЛНР" і представників інших "силових відомств ЛНР" в конфлікті підтримують І.Корнета, також його підтримує і "міністр держбезпеки ЛНР" Л.Пасечнік, який має суттєвий вплив на ситуацію (І.Корнет і Л.Пасечнік - ставленики ФСБ РФ).



Нагадаємо, 21 листопада вранці центр Луганська перекрили озброєні чоловіки. Пообіді у місті вимкнули теле- та радіомовлення А вже ввечері до Луганська із сусіднього Донецька в'їхала велика колона військової техніки та російських спецпризначенців - її зафіксували спостерігачі ОБСЄ .

Вчора з'явилася інформація, що ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький утік до Росії. Сьогодні виявилося, що ватажок так званої "Луганської народної республіки" Ігор Плотницький не тікав до Росії та наразі перебуває на своєму робочому місці. Крім того, він приймає відвідувачів у штатному режимі, повідомляє CXID.info з посиланням на джерела в апараті його "адміністрації".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus