USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Маневицьких прокурорів вимагають звільнити та притягнути до відповідальності

4 Квітня 2018 13:30
Працівники Маневицької місцевої прокуратури, не маючи законних підстав, провели обшук і вилучили документи в приміщенні Прилісненської сільської ради. У зв’язку з цим депутати облради направлять звернення до прем’єр-міністра, генерального прокурора, голови СБУ та директора НАБУ, аби ті звернули увагу на перевищення службових повноважень прокурорами, відсторонили їх від займаних посад із подальшим притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це йшлося під час засідання 19-ї сесії Волинської обласної ради 4 квітня.

Нагадаємо, через рішення Прилісненської ОТГ співпрацювати з комунальним підприємством «Волиньприродресурс» на голову громади чинять тиск: 28 березня прокуратура безпідставно вимагала в сільради терміново надати копії документів, не маючи на це законних підстав. А 29 березня прокуратура разом з поліцією провела незаконний обшук та вилучення документів, не маючи санкції суду, яка є обов’язковою для таких дій. Окрім того, депутатів сільради викликали «на розмову» в місцеву прокуратуру.

Депутат Василь Столяр зауважив, що такі дії свідчать про перевищення службових повноважень працівниками прокуратури. Він ще під час оголошення свого депутатського запиту просив обранців громади посприяти тому, аби були вжиті негайні заходи щодо працівників Маневицької прокуратури, зокрема стосовно відсторонення від зайнятої посади та притягнення до кримінальної відповідальності посадовців, зокрема керівника прокуратури Олега Немирівського.
Депутат також акцентував, що це не перший випадок, коли особам, які висловлюють від імені громади готовність долучитися до діяльності КП «Волиньприродресурс», погрожують кримінальними справами та залякують їх.

Голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко, своєю чергою, розповів, що переслідування громади почалося з листопада 2017 року, коли керівник Маневицької прокуратури «на око» визначив, що під час реконструкції школи під адміністративне приміщення громада привласнила 1 мільйон гривень. Потім через це було проведено низку перевірок реконструкції.

«Наскільки мені відомо, одну людину, яка брала участь у цій перевірці, звільнили, іншій – оголошено догану», – сказав Ігор Терещенко.
Щодо бажання громади співпрацювати з КП «Волиньприродресурс», він додав, що таким чином ОТГ сподівається залучити додаткові кошти на місце: «ми зобов’язані дбати про наповнення місцевого бюджету, а зараз ми по копійці збираємо кошти, аби вставити вікно в дитячий садочок».

«У Прилісненської ОТГ зараз немає незаконного видобутку бурштину і не буде. Ми хочемо працювати прозоро, і обласна рада висловила свою готовність підтримати нас у цьому питанні», – наголосив голова громади.

Окрім того, він торкнувся питання забезпечення громади та розповів про ті проблеми, з якими зараз стикаються місцеві.

«Ми підтримуємо ваше бачення розвивати волинський край», – зауважив зі свого боку голова Волинської обласної ради Ігор Палиця та додав, що, чинячи незаконно, маневицькі прокурори ганьблять себе власними діями.
Водночас він зазначив, що радий тому, що люди зі своїми проблемами приходять до приміщення обласної ради, а не виходять на вулиці.

«Наш обов'язок підтримати цих людей і зробити все, аби вони почувалися в безпеці», – підкреслив Ігор Палиця.

Депутат Іван Киричик додав, що в нього складається враження, що своїми протиправними діями прокуратура намагається не тільки залякати голову ОТГ, а й усю громаду та депутатів, аби «вони боялися самого слова «Волиньприродресурс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus