USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українцям пропонують за 2 тисячі купити фальшиві COVID-сертифікати

18 Жовтня 2021 17:19
Українцям у Viber приходить розсилка про можливості купити фальшиві сертифікати про вакцинацію проти COVID-19. Ціна сертифікату 2 тисячі гривень.

Так, наприклад, журналіст Галина Стрешна-Виговська на своїй сторінці у Facebook опублікувала фото розсилки про фальшиві сертифікати, передає УНН.

«Попит народжує пропозицію. Таке повідомлення надійшло сьогодні у Вайбер. Як бачите, ціна на «послугу» піднялася в чотири рази», – написала Стрешна-Виговська та опублікувала фото розсилки про фальшиві сертифікати.

Так, шахраї пропонують за 2 тисячі гривень видати фальшивий сертифікат про вакцинацію проти COVID-19. Вони обіцяють оформити підроблений документ і занести дані в «Дію».

«Сертифікат про вакцинацію Україна. Оформлення через лікаря, без уколу. Офіційний сертифікат з вакциною Pfizer 2 рази. Сертифікат реєструється в офіційній базі + фізичний документ. Додаток «Дія». QR-код. Без передоплати. Доставка Новою поштою. Ціна сертифікату 2000 грн», – йдеться в розсилці.
Як ми писали, в прикордонних регіонах України поширилася антивакцинаційна схема. Щоб отримати необхідний для роботи в Євросоюзі міжнародний сертифікат про вакцинацію препаратом Pfizer, люди платять, щоб НЕ отримати щеплення. Місцеві медики у пунктах щеплення, замість уколу, просто зливають дозу препарату в рукомийник. За такі дії медиків люди платять від 2 до 2,5 тисяч гривень.

Раніше начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олександр Гринчак повідомляв, що Національна поліція Україна вже відкрила близько 490 кримінальних проваджень за підробку COVID-документації.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький заявив, що Національна поліція спільно з Мінціфрою розробили і почали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських для швидкої перевірки сертифікатів з «Дії» або сканування паперового його варіанту.

Він також розповів, що за виготовлення та збут підробленої медичної документації правопорушників може загрожувати покарання – від штрафу в 17 000 гривень до 5 років позбавлення волі. При використанні підроблених довідок та сертифікатів передбачено покарання – від штрафу в розмірі до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років.

Люди, які замовляють і купують підроблені сертифікати про вакцинацію, в разі виявлення підробки документа і спроби скористатися ним, будуть залучатися до відповідальності за порушення картинних умов. Це може бути штраф від 17 до 34 тисяч гривень. У разі, якщо буде доведено, що особа, хвора коронавірусною інфекцією, розповсюдила хвороба, воно може бути притягнута до кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2021 18:21
Хай ще скажуть, де взяти дві тис грн. Бо копійки теж рахую, на макарони без масла вистачає.
Людина Показати IP 18 Жовтня 2021 21:11
Одні розводять з пандемією інші пристосовуються
111 Показати IP 18 Жовтня 2021 22:59
Хватить лякати людей на 90 % упевнена що верховна рада невакцинована і небуде вакцинуватись
Олег до 111 Показати IP 19 Жовтня 2021 10:37
Вони купляють сертифікати, або вакцинуються в нормальних європейських країнах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus