USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні обрали нового главу Конституційного суду, – ЗМІ

17 Вересня 2019 20:42
Новим очільником Конституційного суду України обрали Олександра Тупицького, який раніше був заступником голови суду.

Про це повідомляє Страна з посиланням на джерело в Конституційному суді.

«Новим главою Конституційного суду України обрано Олександра Тупицький» – сказав наш співрозмовник.

Його новим заступником обраний Сергій Головатий.

Як повідомлялося, питання про призначення нового керівника з’явився на порядку буквально сьогодні з ранку. І пов’язане з майбутнім завтра розглядом в Окружному адміністративному суді Києва питання про відновлення колишнього керівника Станіслава Шевчука, якого судді позбавили посади в травні 2019 року, після чого новим головою суду було обрано Наталію Шапталу. Але термін її повноважень закінчується в 20-х числах вересня. Якщо до того часу суд відновив би на посаді глави Шевчука, то він автоматично прийшов би на порожнє місце і ситуації двовладдя не виникло.

З цією метою зараз і призначили нового главу, щоб колишньому голові КСУ було б складніше повернутися до виконання обов’язків, якщо його відновить суд.

Раніше Тупицького називали в числі організаторів відсторонення Шевчука з посади в змові з Петром Порошенком. Шевчук, нагадаємо, заявив про тиск з боку експрезидента.

«Саме суддя Тупицький зібрав голоси і реалізував для адміністрації Порошенка скасування статті КК про незаконне збагачення. Він був рушійною силою і комунікатором, через який Банкова організувала прийняття цього рішення. Слід також нагадати, що головними вигодонабувачами цього рішення КС були депутати БПП, НФ, чиновники адміністрації Президента і уряду, тобто всі ті, хто був або став владою після 2015-го року, коли в КК з’явилася ця редакція статті про збагачення», – писав у травні 2019 року відомий юрист Андрій Портнов.

Відзначимо, що Тупицький належить до групи суддів КСУ, яких умовно називають «стародонєцкими», тих, хто був призначений ще за часів Віктора Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus