USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні почали діяти оновлені правила дорожнього руху. Що важливо знати

19 Листопада 2020 15:28
З 17 листопада набули чинності зміни до правил дорожнього руху України, прийняті минулого тижня Кабінетом міністрів за ініціативою МВС.

Про це повідомляє Главком.

Що важливо і потрібно знати всім учасникам дорожнього руху

Водії таксі тепер зобов’язані пристібатися ременем безпеки. Без ременя дозволено їздити лише у межах населених пунктів водіям і пасажирам з інвалідністю, фізіологічні особливості яких унеможливлюють користування ременями безпеки, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні користуватися засобами пасивної безпеки (підголовниками, ременями безпеки, де їх установка передбачена конструкцією), а пасажири з інвалідністю, можуть не користуватися ними тільки якщо їх фізіологічні особливості унеможливлюють користування.

Пішоходи, які йдуть узбіччям або проїжджою частиною дороги, зобов’язані використовувати світловідбивальні елементи (стрічки, наклейки, жилети і т.д.) в темний час доби і в умовах обмеженої видимості. Або мати одяг зі світловідбивальними елементами.

Велосипедисти отримали право їздити смугами для руху громадського транспорту.

Учні, які сідають за кермо навчального автомобіля, повинні мати при собі дійсну медичну довідку, яка засвідчує відсутність протипоказань для керування транспортними засобами.

Крім того, змінені деякі положення, що стосуються автомобілів і водіїв, що перевозять небезпечні вантажі, і введений новий вид дорожнього знаку 1.40, який тепер буде називатися «зміна покриття» замість давно втратив актуальність знаку «кінець дороги з удосконаленим покриттям».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Радувець Ларіса Показати IP 19 Листопада 2020 17:17
Деб*лої*и
Я Показати IP 19 Листопада 2020 17:21
Що за бред?
ха Показати IP 19 Листопада 2020 20:04
то тепер вело їде прямо посередині як пристрій в двигуном ВЗ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus